Bayraktar, hedef göstermişti: Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı

Bayraktar, hedef göstermişti: Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı
İktidar medyası ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın hedef göstermesi sonucu sabah saatlerinde evinden alınarak Emniyet'e götürülen siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz, tutuklandı.

Hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ten soruşturma başlatılan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz sabah saatlerinde evinden gözaltına alınmıştı.

Emniyet’teki ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen Yavuz'a ilk yöneltilen suçların üzerine ‘örgüt propagandası’ suçlaması da eklendi ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Yavuz, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Ne olmuştu?

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdi. Kısıtlanan ürünler arasında ‘uçak benzini ve jet yakıtı’nın bulunması gündem olmuştu.

Yavuz da Twitter’dan iktidar destekçilerinin düzenlediği Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” diye yazmıştı.

Birçok kişinin bulunduğu fotoğrafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer alıyordu.

Bayraktar, hedef göstermişti

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter’dan Yavuz’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak siyasal iletişimcinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘ekibinde yer aldığını’ öne sürmüştü.

İmamoğlu’nu sert sözlerle hedef alan Bayraktar, şunları demişti: “Bu PKK’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim.”

Baykar yöneticisi ayrıca, Yavuz’un eski internet sitesinde yayınlandığı iddia edilen ‘Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı’ başlıklı yazının ekran görüntüsünü de paylaşmıştı.