Suudi Arabistan'dan anlaşmalarla ayrılan Erdoğan, Katar'da!

Suudi Arabistan'dan anlaşmalarla ayrılan Erdoğan, Katar'da!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı. Erdoğan'ın bir önceki durağı Suudi Arabistan'dı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Hamad Uluslararası Havalimanı'nda Katar Başbakan Yardımcısı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı. Erdoğan'ın bir önceki durağı Suudi Arabistan'dı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Hamad Uluslararası Havalimanı'nda Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan’a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.


Resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Katar Emiri Al Sani Dünya Kupası finalinde oynanan ve ünlü futbolcu Lionel Messi’nin imzaladığı topu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterdi.

Katar Emiri Togg kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Sani'ye Türkiye'nin ilk yerli marka otomobili Togg'u hediye etti.

Erdoğan, seçim sonrasında ekonominin ihtiyacı olan sıcak parayı bulmak adına Körfez ülkelerine ziyaretler gerçekleştiriyor. Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti bugün son buldu.

Erdoğan, Suudi Arabistan'dan 5 anlaşmayla ayrıldı. Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ikili görüşmeler kapsamında enerjiden savunmaya, yatırımdan iletişim alanlarına pek çok anlaşma imzalandı.

TIKLAYIN: Erdoğan’ın ziyareti son buldu: İşte Türkiye ve Suudi Arabistan arasında imzalanan işbirliği anlaşmaları

Cumhurbaşkanı'nın Katar'da da bir dizi anlaşmaya imza atması bekleniyor.

Erdoğan'ın bir sonraki adresi ise Birleşik Arap Emirlikleri olacak.