Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları devam ediyor: 164 kişi tahliye edildi

Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları devam ediyor: 164 kişi tahliye edildi
Antalya Konyaaltı Tünektepe Teleferik Tesisi'nde mahsur kalan kalanlardan 164 kişinin kurtarıldığı, 4 kişinin kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Antalya’nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir belediyesi şirketlerinden ANET’e ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesislerinde sefer helinde olan teleferikte kabinlerden biri henüz bilinmeyen bir sebeple düştü.

Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı. Asılı kalan kabindeki vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Edinilen son bilgiye göre, kabinlerde mahsur kalan 164 vatandaş kurtarıldı.

Saat 15.00 itibariyle kabinler mahsur kalan 164 kişi kurtarıldı. Son 4 kişinin ise tahliyesi devam ediyor.

Tahliye çalışmalarında 3 kişi daha yaralandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tahliye çalışmaları esnasında 3 vatandaşın daha yaralandığı bilgisini açıkladı.

Bakan Koca: 17 kişi tedavi altına alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasında yaralananların sağlık durumuyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Koca, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan, bir kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasında yaralanan 17 kişi hastanelere nakledilmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Kabinlerde mahsur kalıp, kurtarılan 68 kişi ise ambulansta yapılan sağlık kontrollerinden sonra hastane nakline ihtiyaç duymadıklarını belirtti."

12.05 l İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan yeni açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferikte mahsur kalanlara dair devam eden kurtarma çalışmalarına dair son durumu paylaştı.

137 vatandaşın kurtarıldığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, 5 kabindeki 29 kişinin kurtarma çalışmalarına devam edildiğini aktardı.

Kaza anının görüntüsü çıktı

Teleferik kazası, kabindeki bir kadının cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, genç kadının ve yanındaki kişilerin kaza sırasında panik yaşadığı görüldü.

AFAD Başkanı: 128 kişi tahliye edildi

AFAD Başkanı Okay Memiş, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'nda kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Memiş, şunları kaydetti;

"Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Dün olayın olduğu andan itibaren bu saate kadar aralıksız olarak çalışmalarımız sürdürülmektedir. Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma profesyonel ekip olmak üzere müdahalemiz devam etmektedir. Şu anda asılı kalan 16 kabinde 128 vatandaşımızın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirmiş olduk. Şu anda ise 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor.

Bu tahliye işlemleri özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığı'mızın 4 helikopteri ile birlikte sürdürüyoruz. Karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp ip yardımıyla tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. Jandarmamızın ve TSK'ya bağlı helikopterimiz de var. Ancak bölgede dün olmayan bugün için rüzgardan kaynaklı uçuşlarda yer yer sorunlar yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz. İnşallah ilerleyen süreçte hava kararmadan operasyonumuz tamamlamayı ümit ediyoruz."

Bakan Yerlikaya'dan yeni paylaşım: 112 kişi tahliye edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Antalya’da teleferikte mahsur kalan yurttaşlar için kurtarma çalışmalarında devam ettiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya saat 09.15 notunu düştüğü paylaşımında “Antalya’da mahsur kalan 15 kabindeki 112 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

Valilikten açıklama

Antalya Valiliği, kentteki teleferik kazası nedeniyle havadaki kabinlerde mahsur kalanlardan 96'sının kurtarıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 07.00 itibarıyla 96 kişinin ekiplerce tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, havada asılı bulunan 9 kabinde tahliye çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

AFAD da son durumu paylaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamada, teleferik kazasında mahsur kalanların kurtarılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Hava kararmasına rağmen ara verilmeden yapılan çalışmalarda 87 kişinin kurtarıldığı belirtilerek, “Tünektepe mevkiinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kalması üzerine mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız yaralanmıştır. Asılı kalan 14 kabindeki 87 kişi başarıyla tahliye edilmiştir” denildi.

Kurtarma çalışmalarına 543 personel katıldı

AFAD’ın açıklamasında gece boyunca sürdürülen çalışmalarda toplam 543 arama kurtarma personelinin görev yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."