TİP ve SOL Parti hangi belediyeleri kazandı?

TİP ve SOL Parti hangi belediyeleri kazandı?
Türkiye İşçi Partisi Hatay'ın Samandağ ilçesi ile Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde seçimleri kazanırken, SOL Parti ise Tunceli'nin Hozat ilçesi ve Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Saratlı Belde Belediyelerini almayı başardı.Gazete...
Türkiye İşçi Partisi Hatay'ın Samandağ ilçesi ile Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde seçimleri kazanırken, SOL Parti ise Tunceli'nin Hozat ilçesi ve Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Saratlı Belde Belediyelerini almayı başardı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimlerine girerken, yerel seçimlerde göstereceği performansı en merak edilen partilerden biri de Türkiye İşçi Partisi'ydi.

TİP, geçtiğimiz 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde yüzde 1,80 oy oranına ulaşarak 4 milletvekiliyle mecliste temsil hakkı kazanmıştı.

TİP'in yanı sıra 2019'da TKP ile Tunceli Belediyesi'ni kazanan ve 2024 yerel seçimlerinde Kadıköy'den aday gösterilen Fatih Mehmet Maçoğlu'nun da alacağı oy merak konusuydu.

Sosyalist partilerin aldıkları oy oranları ve kazandıkları belediyeler belli oldu.

Samandağ'da TİP zaferi

Türkiye İşçi Partisi, beklentilerin altında kalsa da Hatay'ın Samandağ ilçesinde adayı Emrah Karaçay ile %47,06 oy oranına ulaşarak seçimleri kazanmayı başardı.

TİP ayrıca Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde de desteklediği bağımsız aday Ali Kaim ile seçimleri kazanmayı başardı.

TKP Defne'de kazanmaya çok yaklaştı

Hatay'ın Defne ilçesinde iddialı olan TİP, beklentilerin hayli altında kalarak AKP'nin de gerisinde seçimi 4. sırada tamamlarken, TKP adayı Hizam Hasırcı %39,62 oy oranıyla seçimi ikinci sırada tamamladı. %45,83 oy oranına ulaşan CHP, Defne'de seçimleri kazanan taraf oldu.

TİP adayı Mehmet Güzelyurt %5,23, AKP adayı Gökhan Köse ise %7,09 oy oranına sahip oldu.

'Komünist Başkan' Kadıköy'de beklentilerin altında kaldı

TKP'nin Kadıköy'den aday gösterdiği Fatih Mehmet Maçoğlu ise seçimi AKP adayının gerisinde tamamlayarak 3'üncü parti oldu. Maçoğlu'nun oy oranı %10,01 oldu.

Gebze'de Erkan Baş 3'üncü oldu

Gebze'den adaylığını koyan TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise %19,92 oy alma başarısını göstererek, %19,99 oy oranına sahip İYİ Parti'nin hemen gerisinde, seçimi 3'üncü sırada tamamladı.

TİP, Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde de %13 oy almayı başardı.

SOL Parti'den sürpriz atak

Yerel seçimlerin sürpriz partisi ise SOL Parti oldu.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde %23,51 oy oranını yakalayan SOL Parti seçimlerden birinci olarak ayrılırken, SOL Parti'yi %22,09 ile TİP takip etti.

SOL Parti ayrıca Aksaray iline bağlı Gülağaç ilçesine bağlı Saratlı Beldesi'nde de seçimleri kazandığını duyurdu.