TİP'ten Gökhan Zan açıklaması

TİP'ten Gökhan Zan açıklaması
Türkiye İşçi Partisi, Gökhan Zan'a Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık teklifi götürüldüğü yönündeki haberleri yalanladıErsan Kınık6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay en fazla etkilenen şehirler...
Türkiye İşçi Partisi, Gökhan Zan'a Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık teklifi götürüldüğü yönündeki haberleri yalanladı

Ersan Kınık

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay en fazla etkilenen şehirler arasında yer almıştı. Eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay'ın durumuna ilişkin yaptığı yayınlarla milyonlarca depremzedenin sesini kamuoyuna duyurmuştu.

Seçim döneminde İYİ Parti'den gelen milletvekili adaylığını kabul eden Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay 2. sıra milletvekili adayı olmuş ancak Meclis'e girememişti.

Aralık ayında İYİ Parti'den istifa eden Gökhan Zan hakkında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edildi. Ancak Zan bu iddiaların üstünden çok geçmeden partisinden istifa etti.

Halk TV'den İsmail Küçükkaya ise Gökhan Zan'a Türkiye İşçi Partisi tarafından Hatay Belediyesi Başkanlığı için adaylık teklifi götürüldüğünü öne sürdü.

"Ortada somut bir adaylık teklifi yok"

Gazete Pencere'ye açıklama yapan TİP Basın Bürosu, Gökhan Zan'a adaylık götürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanladı.

Yapılan açıklamada "Ortada somut bir adaylık teklifi yok, önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Erkan Baş, Hatay'ın durumuna dair genel bir fikir almak ve değerlendirme yapmak için kendisini aradı. Önümüzdeki günlerde de yüz yüze görüşmeyi planlıyorlar" denildi.