TOKİ mağdurları: "19 yıl AKP'de çalıştım, hakkımı helal etmiyorum"

TOKİ mağdurları: "19 yıl AKP'de çalıştım, hakkımı helal etmiyorum"
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, TOKİ projesi kapsamında peşinat ve taksit ödemlerin düzenlenmesi için Ankara TOKİ önünde yaptığı basın açıklamasında TOKİ Başkanı'nın ödeme takviminin 240 aya göre yeniden...

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, TOKİ projesi kapsamında peşinat ve taksit ödemlerin düzenlenmesi için Ankara TOKİ önünde yaptığı basın açıklamasında TOKİ Başkanı'nın ödeme takviminin 240 aya göre yeniden düzenleneceği sözünü verdiğini söyledi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, TOKİ konutlarında peşinat ve taksit ödemlerin artmasına tepki göstermek amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı önünde Bursa, Eskişehir ve İstanbul’dan gelen TOKİ mağdurlarıyla basın açıklaması düzenledi.

TOKİ projesinin on binlerce mağdur yarattığını belirten Türkoğlu, “2+1 konutlar için yüzde 10 olan peşinat 14 bin liradan 128 bine, 3+1’lerde 160 bin liraya çıkarıldı. 894 lira ve 1022 lira olan taksitler de 6 bin 415 ile 8 bin lira arasına yükseltildi. Ayrıca ödeme süresi de 240 aydan 180 aya indirildi, konut teslimindeki KDV ödemesi de yüzde 10’a çıkarıldı. Dar ve sabit gelirli vatandaş şimdi ne yapsın?" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde başlatılan 100 bin konutluk TOKİ projesi kapsamında belirlenen peşinat ve taksit ödemeleri ile KDV'nin arttığına dikkat çeken Türkoğlu, sorunların çözümü için siyasi iradenin devreye girmesi gerektiğini söyledi. Mağdurların emekli ve asgari ücretli olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, "Bu vatandaşlar tüccardan ev almıyor, sosyal devletten vaadedilen konutunu bekliyor" dedi.

TOKİ mağduru bir vatandaş proje için "Dar gelirlilere değil, bol gelirlilere yapılmış" derken, diğer bir vatandaş ise "Millet intihara kalkışacak" diye isyan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen başka bir vatandaşın "19 sene kadın kollarında çalıştım. Hakkımı helal etmiyorum" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Sözleşme süresi uzatılacak sözü

Öte yandan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile mağdur vatandaşlar adına temsilcilerle görüşen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sözleşme süresinin uzatılacağı, ödeme takviminin de 240 aya göre yeniden düzenleneceği sözünü verirken, konut tesliminde ödenecek KDV’nin de yeniden yüzde 1’e indirilmesi için elinden geleni yapacağını vurguladı.