Trabzon’da ŞOK Market depo işçileri iş bıraktı

Trabzon’un Arsin ilçesinde bulunan ŞOK Market deposunda çalışan işçiler, düşük ücretler ve çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemi başlattı.

Trabzon’da ŞOK Market depo işçileri iş bıraktı

GAZETE PENCERE - Trabzon’un Arsin ilçesinde bulunan ŞOK Market deposunda çalışan işçiler, düşük ücretler ve çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemi başlattı. Direnişin üçüncü gününde sürdüğünü açıklayan DGD-SEN, işçilerin talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi. CHP Trabzon İl Örgütü de işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Evrensel'in haberine göre DGD- SEN yaptığı açıklamada, “29 bin lira net ücretle geçinme şansımız yok. ŞOK Market milyarlarca dolar kâr elde ederken işçisini sefalete sürüklemekten vazgeçmelidir. Tüm işçi sınıfı dostlarını Trabzon ŞOK depo işçilerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

‘MÜCADELENİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı eylemlerini sürdüren işçilere CHP Trabzon İl Örgütü de destek verdi. İl Başkanı Mustafa Bak, işçilerin asgari ücret düzeyindeki maaşlar, fazla mesai uygulamaları ve ücret adaletsizliğine karşı iş bıraktığını belirterek, artan hayat pahalılığı karşısında ücretlerin yetersiz kaldığını vurguladı. Bak, “Emeğin karşılığının verilmediği hiçbir düzen kabul edilemez. Emekçilerin adil ücret ve insanca çalışma koşulları için verdiği mücadelenin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar