TSK'nın kasası 33 yaşındaki ‘sivil tümgeneral Erdoğan’a teslim edildi

Diyarbakır Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Tümgeneral rütbesine denk gelen MSB Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne getirildi.

TSK'nın kasası 33 yaşındaki ‘sivil tümgeneral Erdoğan’a teslim edildi

GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrisi Diyarbakır Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Atama ordu için tümgeneral rütbesine denk geliyor.

Başkanlık sistemi ile birlikte sivil idari birimlerin ağırlık kazandığı Milli Savunma Bakanlığında (MSB) tartışmalı bir atamaya imza atıldı. Diyarbakır Çınar Kaymakamı olarak görev yapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı memleketten (Rize-Güneysulu) olan ve Erdoğan’ın yeğeni olduğu iddia edilen 33 yaşındaki Zikrullah Erdoğan, 9 Mayıs 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla MSB Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü olarak atandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hiyerarşisinde ‘Tümgeneral’ kadrosuna denk gelen bu kritik pozisyona gelen Zikrullah Erdoğan, TSK’nin mal ve hizmet alımlarında yetki sahibi isim oldu.

Emekli Albay Orkun Özeller, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterdi. Özeller, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Zikrullah Erdoğan, Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle MSB Tedarik Hizmet Müdürü olarak atanıyor. Yani bir Tümgeneral kadrosuna atanmış oluyor. Birikmiş tecrübesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne büyük hizmetler vereceğine inanıyorum. İşte Türkiye Yüzyılı…”

ÖNCE TEŞEKKÜR, SONRA MESAİ

Atamanın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zikrullah Erdoğan ise eleştirilere değinmezken, kendisini bu göreve getirenlere teşekkür etti. Erdoğan mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleri ile Millî Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanımız Sayın Yaşar Güler’e şükranlarımı sunuyorum. Rabb’im vatanımıza, şanlı bayrağımıza ve milletimize hayırla hizmet etmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Evrensel'de yer alan habere göre, 2018 yılında geçilen sistemle birlikte MSB'nin teşkilat yapısı köklü bir şekilde değiştirilmiş, geçmişte askeri ve müsteşarlık kademeleri altındaki daire başkanlıkları üzerinden yürütülen milyarlarca liralık tedarik gibi kritik faaliyetler, yeni oluşturulan sivil genel müdürlüklere devredilmişti.

Zikrullah Erdoğan, bu yeni yapıda görevi, 2022 yılından beri makamda bulunan Mehmet Avcı'dan devraldı. MSB bünyesinde bu görevi yürüten Avcı'dan önceki isim olan İsmail Altıntaş AKP’den milletvekili aday adayıydı. Ağustos 2022'de yayımlanan kararname ile Sayıştay Başsavcılığı görevine atanarak makamdan ayrılmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar