Türk ecza devi Katar'a satılıyor iddiası

Türk ecza devi Katar'a satılıyor iddiası
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anlaşmalarla döndüğü Körfez turunun ardından Katar'ın Türkiye ilaç dağıtım sektörünün lideri olan bir ecza devini satın alacağı iddia edildi. 1990’dan beri...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anlaşmalarla döndüğü Körfez turunun ardından Katar'ın Türkiye ilaç dağıtım sektörünün lideri olan bir ecza devini satın alacağı iddia edildi.

1990’dan beri Türkiye’de yatırımları bulunan Katar, 2005 yılında dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretleriyle birlikte yatırımlarını artırmaya başladı. Banka sektöründen otomotiv sektörüne, inşaat sektöründen gıda sektörüne varıncaya kadar Türkiye’deki ticaret hacmini artıran Katar, en son tartışmalara neden olan Kanal İstanbul Projesi kapsamında kalan bölgelerden arsa aldığı iddialarıyla tepkilere neden olmuştu.

Petrol ve doğal gaz zengini olan bu Orta Doğu ülkesi, dünyanın en zengin 4’üncü ülkesi olarak biliniyor.

Odatv'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde Katar’ı ziyaret etmesinden sonra yeni bir gelişme yaşandı.

Türkiye ilaç dağıtım sektörünün en köklü şirketlerinden biri olan bu ecza şirketi, 55 yıllık kurumsal kimliğiyle Türkiye ilaç pazarında bir numara konumunda.

Bu ecza deposu, kurulduğu ilk yıllarda tek bir araçla ilaç dağıtımı gerçekleştiriyor, yakın mesafelere ise sepetli bisikletle ilaç ulaştırıyordu.

Gün geçtikçe büyüyen ve günümüzde 20 binden fazla eczaneye ilaç ulaştıran ecza deposu, 6 binden fazla çalışanı ile yurdun dört bir yanına ulaşıyor. 

18 milyar liraya yakın ciroya sahip

Türkiye ilaç dağıtım sektöründeki liderliğini sürdüren ecza devi şirket, 18 milyar liraya yakın ciroya sahip. Aynı zaman ihracatta yapan şirketin 12 milyon dolar ihracat hacmine sahip.

Odatv, "henüz resmi olarak ilan edilmedi" diyerek ecza şirketinin adını açıklamadı.