Tutuklamak da yetmiyor: Murat Ongun’un sosyal medya hesabı engellendi

Tutuklamak da yetmiyor: Murat Ongun’un sosyal medya hesabı engellendi
İBB davası kapsamında Mart 2025’ten bu yana tutuklu bulunan eski İBB Medya AŞ Başkanı Murat Ongun’un X (Twitter) hesabı hakkında erişim engeli kararı verildi.

İBB davası kapsamında Mart 2025’ten bu yana tutuklu bulunan eski İBB Medya AŞ Başkanı Murat Ongun’un X (Twitter) hesabı hakkında erişim engeli kararı verildi. Karar, Ongun’un cezaevinden yaptığı ve İBB soruşturmasındaki "itirafçıları" ifşa ettiği paylaşımların ardından geldi.

5651 sayılı Kanun'un 8/A maddesi uyarınca; millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle alınan karar uyarınca Ongun'un hesabı Türkiye'den erişime kapatılacak. Kararın, Ongun'un yargılama sürecindeki gizli tanık ve itirafçı beyanlarını kamuoyuyla paylaşarak soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği ve devlet kurumlarını hedef aldığı iddiasıyla alındığı belirtiliyor.

Murat Ongun, engelleme kararı öncesinde yaptığı paylaşımlarda İBB iddianamesinden "buharlaşan" isimler olduğunu savunarak Palazoğlu ailesine dikkat çekmişti. Ongun’un iddiaları şu noktalarda yoğunlaşıyordu:

Muhittin ve Ahmet Palazoğlu: Ongun, bu iki ismin "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanarak serbest kaldığını ve savcılığın bu kişiler hakkında ceza istemediğini öne sürdü.

Ongun, Muhittin Palazoğlu’nun kendilerine gelerek nüfuz ticareti yapmaya çalıştığını, "Hakan Fidan’ın oğlu en yakın arkadaşım, bir şey lazım olursa hallederim" dediğini iddia etti.

Paylaşımda ayrıca Palazoğlu’nun, kardeşi Esat’ın kayınpederi olan Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü) hakkında "lüks yaşam" iddialarını içeren jurnallemeler yaptığı ileri sürüldü.

Ongun, Palazoğlu’nun devletin zirvesindekilerin çocuklarıyla ilgili anlattığı ticari detayları mahkemeye yazılı olarak sunacaklarını duyurmuştu.

Ekrem İmamoğlu ile birlikte 19 Mart 2025 sabahı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Murat Ongun, 23 Mart’ta tutuklanmıştı. Yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunan Ongun, İBB davasının en kritik sanıklarından biri olarak görülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar