Tutuklu öğrenciler için Kuğulu Park’ta dayanışma buluşması
Ankara’da düzenlenen eylemler sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan üniversite öğrencileri Rojbin, Ozan, İbrahim ve Taylan için arkadaşları harekete geçti. Dayanışma amacıyla bir araya gelen öğrenciler, tutuklu arkadaşlarına mektup yazarak destek olacak.
Öğrenci Faaliyeti tarafından yapılan çağrı üzerine, tutuklu öğrencilerle dayanışmak isteyen gençler bugün Ankara Kuğulu Park’ta buluşacak. Etkinlikte, Rojbin, Ozan, İbrahim ve Taylan’a mektuplar yazılarak cezaevindeki arkadaşlarına moral verilmesi hedefleniyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Tutsak arkadaşlarımız Rojbin, Ozan, İbrahim ve Taylan'a mektup yazmak için buluşuyoruz.”
Kuğulu Park’taki buluşma, tutuklu öğrencilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ilk etkinlik değil. Öğrenciler daha önce de çeşitli platformlarda hukuki süreçlere dair eleştirilerini dile getirmiş, serbest bırakılmaları için çağrılarda bulunmuştu.
Kaynak:Haber Merkezi