Valilik selden sonra uyardı: Teyakkuzda olmak gerekiyor
Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış, Rize, Artvin ve Giresun’da sele ve heyelanlara yol açtı. Rize’de 15 aile tahliye edildi, 26 köy yolu kapandı. Artvin Borçka’da Karagöl çevresi sular altında kalırken, Giresun’da heyelanlarda mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı.
Rize’de 15 aile tahliye edildi, 26 köy yolu kapandı
AFAD Rize İl Müdürlüğü, son 24 saatte en çok yağışın 161,8 milimetre ile İkizdere ilçesine düştüğünü açıkladı. Kalkandere’de meydana gelen kazada araçta sıkışan 5 kişi ekiplerce yaralı kurtarıldı.
Ardeşen’in Deremezra köyü ve Tunca beldesinde sel sularına kapılmak üzere olan 9 kişi tahliye edildi. Fındıklı’da derelerin kritik seviyeye ulaşması üzerine 15 aile evlerinden alınarak yakınlarının yanına yerleştirildi.
Çamlıhemşin’de ise Ayder Yaylası yolu üzerindeki iki boş bungalov sele kapıldı. Kent genelinde 343 köyden 26’sının yolu ulaşıma kapandı, iş makineleriyle temizlik çalışmaları sürüyor.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, sel bölgelerinde incelemelerde bulunarak, yağışların yarına kadar süreceğini belirtti ve vatandaşları teyakkuzda olmaları yönünde uyardı.
Borçka’da Karagöl sular altında kaldı
Artvin’in Borçka ilçesinde dereler taştı, tarım arazileri ve köy yolları zarar gördü. Doğal güzelliğiyle bilinen Karagöl’ün çevresindeki yürüyüş yolları ve piknik alanlarının büyük kısmı sular altında kaldı. Macahel Camili köyünde köprü yıkılırken, ilçede 6 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Giresun’da mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı
Giresun’un Görele, Çanakçı ve Doğankent ilçelerinde şiddetli yağış heyelanlara neden oldu. Doğankent Çatak köyünde mahsur kalan 7 kişilik aile, AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı. Görele’de hayvanıyla mahsur kalan bir kişi itfaiye tarafından, Güce’de yaylada mahsur kalan 2 kişi ise yol açılarak tahliye edildi.
Meteorolojik verilere göre en yoğun yağış, 306 kilogram ile Çanakçı’da ölçüldü. Belediye Başkanı Tuncay Kasım, “Alt yapıda hasarlar söz konusu, heyelanlarımız var, ekiplerimiz çalışıyor” dedi.
Kaynak:Haber Merkezi