Yeniden Refah Partisi: İletişim Başkanlığı'nın cevabı, bizim açıklamamızı teyit ediyor

Yeniden Refah Partisi: İletişim Başkanlığı'nın cevabı, bizim açıklamamızı teyit ediyor
İletişim Başkanlığı, Kürecik Radar Üssü ile ilgili Yeniden Refah Partisi'nin iddiasına yanıt verdi. Yeniden Refah Partisi, "Bu yanıt, bizim açıklamamızı teyit ediyor" diye karşı cevap verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, dün Yeniden Refah Partisi tarafından Kürecik Radar Üssü ile ilgili açıklamaya, İletişim Başkanlığı tarafından gelen cevaba tepki gösterdi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın, Yeniden Refah Partisi'nin açıklamasını teyit ettiğini ifade ederek " İletişim Başkanlığı, 'Kürecik Radar Üssü'nün elde ettiği bilgiler İsrail baş müttefiki ve hamisi olan ABD'ye iletiyoruz' demektedirler" dedi.

Ne olmuştu?

Yeniden Refah'tan iddia: İsrail, hava saldırılarını Kürecik Radar Üssü sayesinde engelledi

Yeniden Refah Partisi tarafından dün yapılan paylaşımda, İran'ın İsrail'e 15 Nisan akşamı gönderdiği füzelerin, İsrail hava savunma sistemleri tarafından tespit edilerek imha edildiğini ve bu füzelerin İsrail tarafından tespit edilmesinin, Malatya'da bulunan Kürecik Radar Üssü sayesinde olduğunu öne sürerek "Kürecik Radar Üssü derhal kapatılmalıdır" denilmişti.

İletişim Başkanlığı'ndan cevap

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise Yeniden Refah Partisi'nin iddialarını yalanlayarak, İsrail ile Kürecik Radar Üssü'nden elde edilen verilerin İsrail ile paylaşılmadığını açıklamıştı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, Kürecik radar üssü ile ilgili Merkezimizce daha önce de yalanlanan asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir.

Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır.

Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir. Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz"

Yeniden Refah Partisi: İletişim Başkanlığı'nın cevabı, bizim açıklamamızı teyit etmektedir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin ise bugün yaptığı açıklamada İletişim Başkanlığı'nın, partileri tarafından yapılan açıklamayı "doğruladığını" ABD ile paylaşılan radar verilerinin, İsrail'e aktarıldığını ifade etti.

Bekin tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"İletişim Başkanlığı dün yapmış olduğumuz açıklama üzerine Kürecik Radar Üssü’nün elde ettiği bilgiler ABD’nin de içinde bulunduğu NATO ülkeleriyle paylaşılıyor, İsrail’e bilgi gitmiyor mealinde bir cevap vermiştir.

Yani biz bu bilgileri İsrail baş müttefiki ve hamisi olan ABD’ye iletiyoruz demektedirler.

İletişim Başkanlığı’nın bu cevabı tam da bizim açıklamamızı teyit etmektedir.

7 Ekim’de katliamın başladığı andan itibaren askeri, siyasi ve psikolojik olarak Siyonist İsrail’e sonuna kadar destek olan, resmi ve filli olarak İsrail’e desteğini en üst seviyede ve açıkça sürdüren ABD’nin Kürecik Üssü’nün elde ettiği bu istihbaratı alıp da İsrail’le paylaşmadığını kim iddia edebilir? "