Yeniden Refah'lı Doğan Aydal: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere algı yaratarak girdi!

Yeniden Refah'lı Doğan Aydal: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere algı yaratarak girdi!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14-28 Mayıs seçimlerine algı yaratarak girdiğini söyledi. Gabar'da bulunan petrol ve Karadeniz'deki doğalgazın Türkiye'nin...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14-28 Mayıs seçimlerine algı yaratarak girdiğini söyledi. Gabar'da bulunan petrol ve Karadeniz'deki doğalgazın Türkiye'nin ihtiyacının çok çok altında olduğunu ancak halka bilinçli olarak anlatılmadığını ifade etti.

Doğan Aydal, KRT TV'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yeniden Refah'ın yerel seçimlere tek başına gireceğini söyleyen Aydal, genel seçime birlikte girdikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimden önce algı yapmakla ithal etti.

Aydal'ın ifadeleri şöyle:

"Seçime tek başımıza gireceğiz. Ama siyaset yarınlara gebedir ve tek alternatifimiz yok. Çoklu alternatiflerimizi genel başkanımıza verdik.

Tam seçime gireceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımız 'Gabar'da 5bin varil petrol bulundu' dedi. Bu bir algı yönetimi. Günde 5 bin varil. Halkımız şunu bilmiyor, Türkiye Cumhuriyeti, günde 1 milyon varil tüketiyor.

Karadeniz'deki gazın da ne kadarının üretilebilir olduğunu söylemiyorlar. Yaptıkları 10 sondaj. Söyledikleri rakam, 10 milyon metreküp günlük. Yılda 3,5 milyar metreküp eder. Türkiye yıllık 50 ila 60 milyar metreküp doğalgaz tüketiyor. Yıllık tüketiminizin 122de 1'i bile değil. 1 ay yetmeyecek bir malzeme."