Yeşilay başkanından tartışma yaratan sözler: Alkol, kokain ve kumarda Muğla verisi açıklanınca isyan ettiler
Yeşilay Muğla şubesinin yaptığı açıklama, kenti alkol, kokain ve kumar başlıklarıyla adeta bir Latin Amerika suç haritası gibi sundu.
Yayınlanma:
Gazete Pencere- Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Şenol Şengür’ün, Muğla’yı alkol kullanımında Türkiye birincisi, kokain kullanımında altıncısı, kumarda ise dördüncü sırada gösteren açıklaması kamuoyunda tartışma yarattı.
AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete ile birlikte yapılan açıklamada dile getirilen sıralamalar, kişisel veri içermemesine rağmen bir kentin ve o kentte yaşayan yüz binlerce insanın topyekün yaftalanması eleştirilerine neden oldu.
AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete’nin “Kimse bağımlı olduğunu itiraf etmez. Yeşilay’a başvuran herkesin bilgisi gizlidir” sözleri ise yapılan açıklamanın yarattığı toplumsal etiketleme etkisini daha da görünür kıldı.
Kaynak:Haber Merkezi
Öne Çıkanlar
Gündem