HAYAT FENER’E GÜZEL…

Bu maçı kim aldı derseniz, cevabı Emre Belözoğlu’dur. Daha 35. dakikadan başlayarak oyuna müdahale etti. Cesurca oyuncu değiştirdi, farklı saha dizilişleri denedi, her türlü riski aldı. Galibiyet golüne en çok sevinmek de O’nun hakkıydı. Ankaragüçlülerin üzüntülerini ise hepimiz kalbimizde hissettik.

Bu yıl “o yıl olmaz”, Fenerbahçe şampiyonluğu yakalayamazsa sebebi Erol Bulut’un haftalar süren inadı, Kadıköy’de kaybedilen puanlardır. Ne Beşiktaş ne de Galatasaray “Evet, şüphesiz bu yıl şampiyon olmalılar” dedirtecek kalitede bir futbol oynamadı. Elbette mücadelelerine saygı duyuyoruz, aldıkları puanlara lafımız da yok, mesele bizim alamadığımız puanlar.

Emre Belözoğlu’nun arayışlarını Erol Bulut neden denemedi? Mesela doğru ya da yanlış Ozan
Tufan’ı sağ bekte denemek cesaretini neden göstermedi? Neden Samatta ve Cisse’de boş yere aylarca ısrar etti? Sorular sorular… Her halde Ali Koç ve yönetimi bizden çok öfkelidir ama Bulut’a bu kadar sabrettikleri için onlara da kızgınız.
Haftanın derbi kadar kritik maçıydı Fenerbahçe Ankaragücü karşılaşması. Maça hızlı başlayan Ankaragücü oldu. Son haftaların formda ismi Sosa, üçüncü dakikada Tisserand’a geri pas verirken topu Alper’e kaptırdı. Harun’la karşı karşıya kalan Alper, Fenerbahçe’de yapamadığını yapıp golü atmayı başardı.
Golden sonra da Ankaragücü’nün baskısı sürdü. Çok adamla önde basan Ankara’nın sarı lacivertlileri, özellikle Alper’in de etkili futboluyla Fenerbahçe’yi kilitlemeyi başardı.

İlk yarım saat Fenerbahçe Ankaragücü kalesine bile gidemezken Alper üç pozisyondan yararlanamadı. Orta sahayı rakibe kaptıran Fenerbahçe sağ kanattan da üst üste atak yiyince
Emre Belözoğlu duruma müdahale etmekte gecikmedi. Otuzuncu dakikada Mert Hakan kenara gelirken Gökhan sağ beke geçti, Ozan Tufan’sa orta sahaya.

Değişiklik etkisini göstermekte gecikmedi, Fenerbahçe orta sahaya ortak oldu. Mesut, İrfan Can paslaşmasının ardından Valencia sağdan ceza sahasına girip topu geri çıkardı, Ozan şık bir vuruşla beraberliği getirdi.
İkinci yarıda Fenerbahçe oyunun tamamen hakimi oldu. İlk yarıda sadece 2 şut atabilen Sarı Lacivertliler 20’den fazla şut attılar ama Ankaragücü kalecisini aşamadılar. Emre Belözoğlu, dakikalar ilerledikçe radikal değişiklikler yaptı. 3-5-2’ye dönerken Cisse ve Thiam’ı birlikte oyuna aldı. Ozan ve Pelkas’ı kenara alması ise tartışmalıydı.
Belözoğlu’nun oyuncuları çok istenen gole 96’ncı dakikada ulaşabildiler. Yaşanan sevinç inanılmazdı. Valencia, Ozan ve İrfan Can günün yıldızlarıydı. Şampiyonluk umudu bir sonraki haftaya taşındı.

Ankaragüçlü oyuncuların ve teknik heyetin maç sonu yaşadıkları üzüntü ise hepimizin üzüntüsü oldu. Bunca çabanın 96’ncı dakikada yenilen bir golle boşa gitmesinin hüznünü biz de duyduk. Umarız renktaşlar düşmemeyi başarır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi