HER HAFTA KASIMPAŞA’YLA OYNANABİLSE!

Kasımpaşa’nın acilen 11 futbolcu ve bir teknik direktöre ihtiyacı var. Erken eksik kalmak elbette bir handikap ama bir takımın bu kadar dağılması kabul edilemez. Fenerbahçe fırsatı kaçırmadı, zayıf defans karşısında yıldızlaşan golcüleri ve Arda ile 6-0’lık farkı yakaladı.

Jesus’u dinleyen diyor ki, bu Hoca hiç iki-üç kulvarda mücadele etmemiş. Kasımpaşa maçı öncesinde de açıkça “bu tempoya alışmaya çalışıyorum” dedi. Yaptığı en büyük hamle de her maça farklı kadroyla çıkmak. Yanılmıyorsam Szalai ve Altay dışında her maç formayı giyebilen yok.

Bu maçta Osayi ve Zajc geri dönmüştü, Lincoln ve King de formayı almıştı. Geldiği günden beri hiçbir Hoca’nın kesmediği, oyun içinde de mecbur kalmadıkça değiştirmediği Rossi’nin hikmetini tribünler pek anlamıyor ama Jesus da kendisinin hayranlarından…Gecenin sürprizi tüm hocaların sevgilisi Rossi’nin kenarda olmasıydı.

Beşiktaş’ın beraberliği, Galatsaray’ın mağlubiyetinden sonra Kasımpaşa maçı geçen hafta kaybedilen iki puanın telafi fırsatıydı.

Bu istekle Fenerbahçe maça çok hızlı başladı, 8. Dakikada ilk golü buldu, ardından rakibin erkenden on kişi kalması her şeyi kolaylaştırdı. Maç boyu 24 şut çekti Fenerbahçe ve altı gol buldu.

Uzun ve hızlı toplarla çıkan Fenerbahçe kanatları kullandı. İlk yarı Soldan Ferdi ve Lincoln, sağdan Osayi ve Emre Mor yüklendi. Oyun kuruculuğu üstlenen Lincoln, Ferdi ve Zajc ilk yarının etkili, Valencia en çalışkan ismiydi.

Kasımpaşa’dan Hasan Emre’nin bariz gol şansı bulunan Valencia’yı düşürünce atılması tartışılmazdı ama benzer biçimde Ferdi’nin Hajradinoviç’i düşürmesine sarı kart verilmesi tartışmaya açıktı.

İkinci yarıda Kasımpaşa’nın gardı iyice düşünce Fenerbahçe’de tüm oyuncular bireysel yeteneklerini sergilemeye başladı. Joshua King ve Valencia ilerisi için umut veren uyumlu bir ikili portresi çizdi.

Jesus Fenerbahçe’nin tüm golcülerine fırsat verdi, golcüler de ya asist yaptı ya gol attı. Kasımpaşa’nın zayıflığı elbette etken ama Fenerbahçe’nin futbolunun oturmaya başladığını, bireysel formların yükseldiğini söylemek lazım. Joshua King bile hem gol attı, hem attırdı, hem mücadele etti.

Oyuna son 20 dakikada giren Arda tam da kendisinden beklendiği gibi iki gol attı. Ceza sahası önünde rakip oyuncular arasından topla dönüşü bile alkışlanmaya değerdi. Jesus fırsat vermeye devam ederse 10 numaranın hakkını fazlasıyla verecek Arda…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi