KADIKÖY TEKRAR KADIKÖY

Senenin en hızlı ve baskılı girişini yaptı oyuna Fenerbahçe… Üstelik rakip, Yılmaz Vural’ın yönetiminde son haftalarda başarılı sonuçlar alan Erzurumspor’du. Daha ilk atakta defans arkasına atılan topta kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia’nın aşırtma çabası başarılı olmadı ama pozisyonun devamında penaltı kazandı Fenerbahçe. VAR tarafından pozisyonu izlemeye davet edilen hakem Mete Kalkavan penaltıyı verdi. Oysa sezon içinde böyle pozisyonlarda VAR ekibi Fenerbahçe’ye hiç de cömert davranmamıştı. Sosa’nın penaltı golüyle Fenerbahçe perdeyi açtı.
Ardından goller peş peşe geldi. Fenerbahçe’ye geldiğinden beri en etkili gününde olan İrfan Can’a Valencia ve Pelkas da katılınca Fenerbahçe hiç olmadığı kadar hücumda etkili oldu. İkinci golü Valencia attı, üçüncü golü Valencia’nın pasında Pelkas buldu.
İrfan, Pelkas, Valencia üçlüsüne sağ bekte Ozan, orta sahada Sosa, Mert Hakan ve Mesut Özil destek verince, Fenerbahçe bu senenin en tempolu oyununu ortaya koydu. Böylece meselenin oyuncu kalitesi eksikliği olmadığı, doğru oyun sisteminin bulunamadığı bir kere daha anlaşıldı. Takıma, kadroya uygun oyun sistemini bulunca hem takım tıkır tıkır işlemeye başladı, hem de Tisserand gibi sezonun sabıkalı oyuncuları bile hata yapmadı.
İlk yarıda pek çok şey doğru yapıldı desek abartmış olmayız. Düzenli yüksek tempo yakalanırken üst üste hızlı ataklar organize edildi. Oyuncular hem iyi paslaşıp hem de yardımlaşırken, her şeyden öte takımda bir özgüven derhal göze çarpıyordu.
İkinci yarıya Fenerbahçe biraz da 3-0’ın rahatlığıyla başladı. Erzurum zaman zaman oyunda daha etkin görünse de pozisyon üretmekte zorlandı. İkinci yarıda Erzurum’un ilk isabetli şutunu 80’inci dakikada Özgür ceza sahası içinde attı ve golü buldu.
Fenerbahçe ikinci yarıda da, özellikle oyuncu değişikliklerinden sonra çok sayıda pozisyona girdiyse de yararlanamadı.
Sonuç itibariyle Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrılıp 3 puanı almayı başardı. Tabii bu galibiyeti değerli kılan Kadıköy’de yaşanıyor olmasıydı.
Şimdi eminim tüm takım ve dahası Erol Bulut, “biz en azından Kadıköy’de o maçları vermeyecektik” diyordur. Geçmiş ola. Seneye bekleriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi