Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Hüzünlü galibiyet...

Lugano’dan 9 dakika üç gol yedikten sonra yönetim kurulu ayrı teknik direktörü ayrı dağılan Beşiktaş kötü günler yaşıyor. Milli maç arasına girmeden İstanbulspor ile karşılaşmak iyi gelebilirdi zira milli maç sonra Galatasaray derbisi bekliyor siyah beyazlıları.

Şenol Güneş’in bırakıp gittiği o statta, Federasyon Başkanı’nın parmak sallamalarını izleyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi müsabakaya gelmemişti.

Burak Yılmaz kariyerinde bir ilki yaşadı dün öğleden sonra. Teknik adam olarak ilk maçıydı.

Taraftar öfkeli. Öfkesini maç öncesi 11’de yer alacak topçular duyurulurken de gösterdi maç başladıktan sonra da. 11’in adamlarından sadece Aboubakar ıslıklanmadı.

Maç başladıktan sonra da 5 dakika sırtını döndü sahaya. Taraftarı oyuna döndüren ise Aboubakar oldu. Salih’ten aldığı meşin yuvarlağı füze gibi astı, 90’ı gördü o top.

Golün ardından daha temkinli oynayan Beşiktaş Ghezzal’ın ayağından birbiri ardında bulduğu kornerlerle gol aradı ama olmadı. Chamberlain de şanssız günündeydi. 21. dakikada kale önünde topu filelere gönderemedi. Hemen iki dakika sonrasında da kariyerine yakışmayan vuruşuyla Beşiktaş’ı bir golden etti.

Stoperlerden Bailly omzundan sakatlanıp çıktı, nöbetçi oyuncu Necip 30. dakikada sahadaydı. Aboubakar kaptanlık pazubandını Necip’e anında taktı.

Müsabakanın ilk yarısı Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Taraftarın tepkisi dinmedi.

Önce Chamberlain sonra Ghezzal’ın sert şutları kaleyi bulamadı. 52’de konuk takım gole yaklaştı. Ali Yaşar’ın ceza sahası dışından sert şutu adeta direği yaladı ve dışarı çıktı.

Burak Yılmaz oyuna erken müdahale etti. 57’de Hadziahmetovic’i oyundan alan Burak Yılmaz, sahaya Tayfur Bingöl’ü soktu. Hadziahmetovic birkaç dakika öncesinde sarı kart görmüştü. Uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Tayfur hızlı başladı. Ceza sahası içinde sert şutu Loshaj’dan döndü orta hakem Tugay Kaan Numanoğlu tereddütsüz penaltı noktasını elle oynamayı işaret ederek gösterdi. VAR incelemesinin ardından penaltı iptal edildi.

Bu kez de Salih Uçan sakatlandı ama bu duruma Burak Yılmaz üç değişiklikle müdahale etti. Salih ile birlikte Muleka ve Aboubakar’ı oyundan alıp Demir Ege, Onur ve Cenk Tosun’u sahaya sürdü.

76’da fark ikiye çıkamadı. Ghezzal’ın şutunu çelen kaleci Jensen topu istediği gibi uzaklaştıramayınca Onur Bulut topu ağlarla buluşturdu ama bu gol de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Son 10 dakika Beşiktaş için adeta kâbus dakikalarıydı. Topu bir türlü üçüncü bölgeye taşıyamayan siyah beyazlılar zorlandı. Ta ki 87’de tüm hatlarıyla yüklendiği anlara kadar. Ghezzal, Onur ile duvar pası yaptıktan sonra attığı şut boşta kalınca topa hareketlenen Cenk, Muammer tarafından yere indirildi. Bir kez daha penaltı noktasına gidildi.

Penaltıyı Cenk almıştı ama atışın Ghezzal tarafından kullanılmasını istedi. Cezayirli oyunu 2-0’a getirdi. Ghezzal neredeyse bir yıl 2 ay sonra ligde yeniden golle buluştu. 9 dakika uzatma Beşiktaş için önemliydi, 9 dakika içinde üç gol birden yeme başarısına sahip olduğu için… Ancak müsabaka 2-0 sona erdi.

Kariyerinde ilk kez takımın başında sahaya çıkan Burak Yılmaz’ın maçtan sonra açıklamaları önemliydi:

“Bugün için mutluyuz, duyguluyuz, duygusalız ve biraz da hüzünlüyüz. Her duyguyu bir anda yaşadık. Beşiktaş taraftarı sever de döver de. Zaman zaman protesto, zaman zaman bize karşı kızgınlık hepsinin başımızın üstünde yeri var. Taraftarımızın isyanını görmezden gelemeyiz.”

Taraftarın haklı tepkileri, özellikle de Ahmet Nur Çebi’ye yönelik tavrı anlaşılabilir. Benim içinde hiç olmadığım olaylar protestolar. Beşiktaş’ın efsanevi Başkanı Süleyman Seba’ya neler neler yapıldı.

Maç öncesi stadı Sergen Yalçın sesleriyle inletti Beşiktaş taraftarı. Beşiktaş’ın Sergen Yalçın’a borcu yoktur ama Ahmet Nur Çebi’nin vardır. Sergen Yalçın’a çok büyük haksızlık yapılmış, hakkı yenmiştir.

Şimdi 15 gün ara var. Umarın Çebi giderayak yanlış kararlarla, alıp seneyi toptan çöpe atmaz. “Üzerimde çok baskı var mecburen yeniden aday oldum” diyerek de kimsenin karşısına çıkmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi