Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Fernando Santos ve Semih Kılıçsoy

Beşiktaş hayli zor bir deplasmanı Fernando Santos etkisi ve Semih Kılıçsoy başarısıyla 4 golle geçmeyi başardı. Fernando Santos’un işi elbette kolay değil ama kariyerinde Christiano Ronaldo’yu çizen Santos bu takımda kimsenin gözünün yaşına bakmaz.

Beşiktaş’ta yeni bir dönem başladı bugün. Dünya çapında bir isimle, Fernando Santos’la imzalar en az 1,5 seneliğine atıldı.

Çok erken kaybedilen senenin devre arasında böyle bir dönemin başlaması şans mı, şanssızlık mı emin değilim.

Daha devre olmadan dört hoca gören topçuların durumu, yeni yönetimin ortaya çıkışı ve yönetim anlayışı, tümden moralsiz bir camia… Zaten çok kötü kurulmuş bir ekibin önemli sayıdaki kramponu kadro dışı. Bitmek bilmeyen sakatlıklar, tatile geldiği düşünülen isimler.

Santos dünkü imza töreninde “Tatile gelmek için başka yollar denenmeli.” demedi mi? Beşiktaş’ın önceki yönetimi yaptıklarıyla ne kadar gurur duysa azdır. Aslında sözün özü bu. Santos’un takımı tanıması, anlaması lazım. Birçoğu da Afrika kupası nedeniyle milli takımlarında olan kafası karışık oyuncuların dönmesini de beklemek gerek elbette.

Biz dün geceye, Çaykur Rizespor maçına dönelim. Rize, İlhan Palut ile hem iyi takım oldu hem de yenilmesi güç bir ekip. 7 haftadır mağlubiyet görmüyorlardı. Kısıtlı kadrosu ile Serdar Topraktepe’nin dizdiği 11 ile sahaya çıkan Beşiktaş golü erken buldu. Rashica daha 4. dakikada ceza sahası dışından sol ayağı ile topu ağlarla buluştururken, yeni hocasına selam gönderiyordu.

Erken gole rağmen Rize takımı dengeyi çabuk sağladı. Özellikle Shelvey ve Benhur’un çabası etkiliydi. Rize 28’de Gaich’le golü buldu ama VAR monitörüne giden Abdülkadir Bitigen ‘ofsayt’ diyerek skoru değiştirmedi.

İlk yarı bitmeden Santos’a esas selam yeni sözleşme uzatan genç Semih Kılıçsoy’dan geldi. Semih ceza sahası dışından kaleci Gökhan Akkan’ı avlamayı başardı. Müthiş vuruş, müthiş moral idi bu yetenekli genç adam için.

Bu moral ikinci yarının başına hemen yansıdı. Semih Kılıçsoy bu kez kaleyi Gökhan Akkan’dan devralan Tarık Çetin’i avladığında dakika 47’ydi. Semih Kılıçsoy 3 haftada 4. golüne sert ve net vuruşuyla ulaştı.

Uzaktan vuruşların ustası Shelvey’in 55’teki füzesi ise direkte patladı. Beşiktaş 68’de ve 72’de Rashica ve Cenk’in ayağından 4. golü bulamadı. Çünkü 4. gol için de Semih Kılıçsoy bekleniyordu. 79. dakikada ceza sahası içinde Eray ile girdiği mücadeleyi kazanan Semih, Cenk’e ‘al da at’ tadında asist yaptı. Cenk Tosun da ağları havalandırınca skor 0-4’e geldi.

Gecenin yıldızı Semih Kılıçsoy ile Umut Meraş yerlerini yine altyapıdan gelen Mustafa Hekimoğlu ve Emrecan Terzi’ye bıraktı. O arada Tayyip Talha Sanuç’un da 9 ay 7 günlük aradan ilk 11’e geri döndüğünü de not edelim.

Beşiktaş hayli zor bir deplasmanı Fernando Santos etkisi ve Semih Kılıçsoy başarısıyla 4 golle geçmeyi başardı.

Fernando Santos’un işi elbette kolay değil ama kariyerinde Christiano Ronaldo’yu çizen Santos bu takımda kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Bu belki de Beşiktaş’ı düştüğü bu tablodan çıkaracak en önemli gerçeklik.

Oyun modeline uygun bir ekip yaratılırsa Santos’un Beşiktaş’ta çok başarılı olacağını düşünenlerdenim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi