Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Santos İnönü'de Üçlü Çektirdi

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şota Arveladze, “Her futbolcuya burada maç oynamak nasip olmaz. Dünyanın en güzel statlarından birindeyiz. Üstelik buradaki seyircinin enerjisi bambaşka diyordu” maç öncesinde.

 

Beşiktaş’ın yeni hocası Fernando Santos ilk maçına çıktı Dolmabahçe’de. O da önce memleketimize baş sağlığı diledi, Türkiye’nin bir daha şehit acısı yaşamamasını istedi.

 

Santos ilk maçında eminim futbolculara ayarı vermiştir ama tribüne de mesajı vardı;

 

“Burada sorumlu benim, futbolculara lütfen sahip çıkın.”

 

Disiplini ile bilenen hoca… Geçen hafta Rize maçından sonra yazmıştım. Cristiano Ronaldo’ya ayar çekmiş teknik adamdan söz ediyoruz. “Siz oynamayı bana bırakın diyordu” adeta.

 

Rize maçında kazanan takımdan tek değişiklikle çıktı sahaya. Demir Ege’nin yerine takıma dönen Salih Uçan ile başladı. Takımı bozmadı. Bu zaman istediğinin de mesajıydı. Ne olursa olsun Semih Kılıçsoy’u ilk 11’de görmek güzeldi ama sezon başında dünyada bir de Afrika kupası oynandığından habersiz yöneticilerin Beşiktaş defansını Onur, Tayyip Talha, Zaynutdinov ve Umut’tan kurmak zorunda bırakmaları da “bir daha sakın dönmeyin” dedirtiyordu.

 

Kolay günler yaşamayan Karagümrük 4 maçlık puan hasretini geçen hafta ligin flaş ekibi Kayserispor’u yenerek sonlandırmış, kırmızı siyahlılar adeta fiyaka için Dolmabahçe’ye gelmişlerdi.

 

Daha maçın başında Rohden’in kartlık müdahalesiyle maçı yarıda bırakan Hadziahmetovic’in yerine Demir Ege zorunlu olarak 11’deki yerini aldı. Hakem açık sakatlamaya dönük bu hareketi “Sakın bir daha yapma evladım” diyerek geçiştirdi bu arada. 

 

Mert Güzenge isimli orta hakem ya faulden anlamıyor ya da uzaktan kumanda ile yönetiliyor. Eli kulağında sürekli. Semih Kılıçsoy’a aynı rakip oyuncu tarafından yapılan ısrarlı faullere bir kart çıkmaz mı?

 

İlk çeyrekte Cenk’in kaçırdığı bir pozisyon var ki izlemeyin sinirleriniz bozulur. Son vuruşların ustası Tosun Paşa eski videolarını değil de Beşiktaş’a döndükten sonra yaptığı son vuruşlarını uzun uzun izlemeli. İlk yarı direkten dönen topuna üzülmemeli aksine, rahat vuruşlar yaparken paniklemesine dikkat etmeli Cenk Paşa…

 

İlk yarı bitmeden gol görecek miyiz? 44’te Lasagna’nın vuruşunu Mert Günok çıkardı. 45’te ise Gedson Fernandes’in harika fulelerinin ardından sağ ayağı ile yaptığı vuruş Emre Bilgin tarafından uzaklaştırıldı. Yani beklenen olmadı.

 

İkinci yarıya daha hareketli başlamadı iki takım da ama gol kokusu veren yine Beşiktaş idi. Birisinin kilidi açması gerekiyordu ve bu konuda en istekli isim 19 yaşındaki Semih Kılıçsoy’dan başkası değildi. 50’de yokladı kaleyi ama sert vuruşu az farkla auta gitti. Kendine güvenliydi yine. 12 dakika Karagümrük ataklarıyla boğuşan Beşiktaş 62’de Salih Uçan’ın nefis asistiyle ve sağ çaprazdan Semih’in füzesiyle rahatladı.

 

Üç dakika geçti geçmedi sahnede yine Semih vardı. Bu kez solda topla buluşan Semih, pasını Cenk’e attı o dokundu Rashica nefis vurdu Beşiktaş’ın ikinci golüne imza attı.

 

Gedson Fernandes’e yapılan faulleri bıraktık ceza sahası içinde yapılana penaltı çalınmadı. Pozisyon izlenmedi. VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu arkadaşlarıyla beraber sanırım Survivor izliyordu o sırada. Ayıp bunlar ayıp…

 

Hakemin haksız kararlarıyla futboldan soğutulan Gedson Fernandes’e maçın bir özrü gerekiyordu. Bu özür 90+2’de geldi. Ghezzal’ın ara pasıyla buluşan Rebic, Gedson’a öyle bir pas çıkardı o da hakkı öyle verdi ki orta hakem bile gole bahane bulamadı. Ve Beşiktaş zor maçı üç golle tamamladı.

 

4 maç 5 gol. Bu Semih Kılıçsoy demek. Cenk’in yazdıklarını tarihe bıraktı sırada Burak Yılmaz’ın imza attığı rekorlar var bu genç topçunun önünde. Allah sakatlık vermesin. Çok iyi gidiyor.

 

Maç sonu kimin üçlü çektireceği de önemliydi. Uzun süredir kulüp çalıştırmayan Fernando Santos’a bir İnönü klasiği olan üçlüyü galibiyeti hakkıyla alan topçular öğretti o da tribün tribün gezdi. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi