Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

SKORA DEĞİL KADROYA BAK

4-0’lık Pendikspor yenilgisine imza atan 11’de iki değişiklik vardı dün gece. Onur Bulut ve Tayyip Talha kenara çekilmişti. Necip ve eski takımına karşı Svensson sahaya sürülmüştü. Kadroya bakıyorsunuz, Aboubakar Milli Takım’da, Colley öyle, Masuaku ve Amartey ha keza. Fernando Santos olsan ne yaparsın? Berbat bir kadro. Hadziahmetovic, Salih, Chamberlain sakat üstüne sakat. 

 

Yeter mi? Yetmez! Isınırken Umut Meraş da “Hocam bacağım çekiyor beni hoş gör” deyince altyapıdan gelen 20 yaşındaki Emrecan Terzi kendini ilk 11’de buluverdi. 

 

Yani hezimetten ders çıkarılmamış savı daha kadroya bakarken ortadan kalkıyor. Buz gibi havaya, haftanın başı olmasına rağmen bir avuç taraftar boynunda atkılar Dolmabahçe’de. 

 

Yeni hocası Hikmet Karaman ile dağılmış kadrosuna rağmen istekli Adana Demirspor sahada. Hikmet Hoca çalıştırdığı takımları motive etmekte mahirdir. İlk dakikalardan bu yine belliydi. 

 

Ama buna karşın iki takım da ilk yarı pozisyon bulmakta hayli zorlandı. Yaratıcılıktan yoksun ataklar, kolay top kayıpları çekilmez bir ilk yarı sundu futbolseverlere. 

Tutanın elinde kalacak bir maç havası doğdu daha soyunma odasına gidilmeden.

 

Bu kadar pozisyonsuz geçen bir müsabakada bile hakem kötü olabilir mi? Atilla Karaoğlan buna iyi bir örnekti. İkinci yarının hemen başında konuk ekibi 10 kişi bıraktı. Ama art arda çıkardığı kartları kime niye verdiği pek anlaşılamadı. Daha acayip olanı 55’te yaşandı. Sağdan Svensson ile paslaşarak ceza sahasına giren Rashica, sarı kartlı Michut’un çekmesiyle yerde kaldı. Net penaltıyı vermeyen Karaoğlan VAR’a bile danışmadı. VAR hakemleri zaten yerinde yoktu.

 

Beşiktaş baskısını biraz daha arttırdı ama bu aynı zamanda Adana Demirspor’un hızlı başlayan kontra ataklarına davetiyeydi. Fernando Santos bereketsiz bu maça Ghezzal’ı alarak müdahale ettiğinde dakikalar 61’i gösteriyordu. Ghezzal, Beşiktaş’ı hareketlendirdi. 68. dakikada Semih Kılıçsoy’un füzesi direkte patladı misal.

 

İlk yarı topu Adana Demirspor’a bırakan Beşiktaş, ikinci yarı topun hakimi oldu. Ancak tam da baskı kurulmuşken Semih Kılıçsoy-Rebic değişikliği yanlıştı. Yorulan Cenk’ti. Rebic’in Cenk’in yerine oyuna girmesi daha olumlu sonuç verirdi.

 

Son dakikalara girilirken iki hoca da son kozlarını oynadı. Dorukhan ve Nani oyuna alındı Demirspor’da, Svensson da yerini Muleka’ya bıraktı. Orta hakem Rebic’e Dorukhan’ın yaptığını da penaltıdan saymadı. Hemen ardından dakikalar 90’ı gösterdiğinde Rebic’in ortaladığı ve kaleciyi aşan meşin yuvarlağı boş kaleye önce Muleka ardından Cenk yuvarlayamadı. Beşiktaş galibiyetten böyle oldu. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi