Kulübesi iyi olan iş yapar!!

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 31, 2020 / 05:48

Süper Lig’de start 12 Haziran’da veriliyor. Alınan tedbirlerin içeriğini yaşayarak, uygulama alanında göreceğiz. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Almanya bu konuda örnek oldu. Üç haftadır, sorunsuz yoluna devam ediyor. Tedbirlerle örnek oldu. Hijyen, sosyal mesafe ve maske konularına maksimum düzeyde özen gösteriyorlar. Tribüne gidemeyen taraftar maketi ile yerini aldı bile.. Kısa süre sonra o maketlerden bir yazılımla sesler çıkarsa hiç şaşırmayın. Umarım, dilerim TFF alınan bu tedbirleri örnek alarak hazırlıklarını eksiksiz tamamlar. Zira 50 kuruşluk bir maskenin ülkeye neler çektirdiğini hep birlikte gördük!
Kulüplerin ekonomik açıdan geldiği noktayı yazmaya gerek yok. “Meteliğe kurşun atıyorlar” desem abartmış olmam. Kaynak söz konusu olunca bütün kulüpler “hemen başlatalım” diye çığlık attılar. TFF, Kovid 19 pandemisinden sonra kulüpler için yeni bir anayasa yapmalı. Bu anayasanın içinde özendirici, men edici, teşviğe yönelik maddeler koymalı. Yaşlı, yabancı oyunculara dur demeli. Altyapısından genç yetiştirip, önce A takıma sonra milli takıma kazandıranlara yüksek miktarda para ödülü vermeli. Kulüpleri borçlandıran yöneticilere bedelini ödettirmeli. Yapanın yaptığı yanına kar kalmamalı. Süper Lig’de oynayan her kulübe pilot takım zorunluluğu getirmeli. Bu tür yenilikler yapılmalı. Futbolu tüketen değil, üreten, sevilen bir spor dalına dönüştürmeli.
Lige verilen ara nedeniyle takımlar kapalı kutu. Kim yattı, kim bu süreci iyi değerlendirdi bunu 12 Haziran’da göreceğiz. Takımların antrenmanları basına, taraftara hatta yöneticilere bile kapalı. Maçlar başlayınca açık, şifreli kanal sorunu başlayacak. Tribünler yasak. Kahvehaneler yasak. Kafeler yasak. Toplu mekanlarda izlemek yasak. Belediyeler dev ekranda maçları verse toplanacak kalabalığı idare etmek mümkün değil. Geriye tek bir çözüm kalıyor. Halkın vergileri ile yayını sürdürmekte olan TRT elini cebine atarak bu süreçte şifreli kanalın parasını verip, halka maçları şifresiz izlettirmelidir. Halkı şifreli kanala abone olma baskısından uzaklaştırmalıdır. TRT’nin müdahalesi milleti, kaçak, şifre çözücü, korsan işlere bulaşmaktan kurtarır.
Pandemi nedeniyle takımların oyuncu değiştirme sayısı arttı. Maç içerisinde 5 oyuncu değiştirilebilecek. Aynı anda üç oyuncu oyuna alınabilecek. Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor, Başakşehir, Galatasaray ve Sivasspor’un takım kadrolarını inceledim. Bütün takımların sakatlarının tamamına yakını iyileşti. Yedek kulübesi en zayıf olan takım lider Trabzonspor gözüküyor. Forma şansı bulamıyorum diyenlere işte fırsat. Gir, oyna, al. Başakşehir ve Galatasaray’ın yedek kulübeleri daha zengin duruyor. Bu durumu avantaja çevirip hamlelerini doğru yapan ipi göğüsler.
Kovid 19 virüslü ligde hakemlerden çok teknik adam hamleleri konuşulacak. Kimse “ 8 hafta kısa süredir” diye düşünmesin. Ligin el değmemiş yüzde 25’i duruyor. Oynanmış yüzde 75’ten daha heyecanlı olacak oynanmamış yüzde 25..

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top