Abdullah Hoca Ne Oluyor, Bu Takım Niye Böyle Oynuyor?

Maç bitmeden maç yazısı yazılır mı? Yazılır...

Ümraniyespor-Trabzonspor maçının 80.dakikasında yazmaya başlıyorum yazıyı. Trabzonspor 1-0 mağlup ve bu dakikadan sonra, elenmiş çeyrek finalist olmuş, hiç umurumda da değil… Çünkü, Geçen sezonun Süper Lig Şampiyonu, bu sezon Süper Lige çıkan ve ligde son sırada yer alan Ümraniyespor karşısında tel tel dökülüyor… Çünkü, Son üç buçuk aydan bu yana Trabzonspor, deplasmanda kazanamıyor…

Mağlup olanın eleneceği maçta Trabzonspor, rotasız gemi gibi, kararlamasına oynuyor… Çünkü,

Maçı kazanmak adına, hiçbir istek, hırs, isyan yok…

Bu maçın yorumunu yapmak için neyi beklemem lazım ki?

Görünen köy, kılavuz istemiyor. Trabzonspor hiçbir şey oynamıyor…

Peki, bu rezaletin sorumlusu kim? Süper Lig’in sonuncusuna karşı hiçbir taktiğin, planın, hamlenin olmamasının suçlusu kim?

90+2’de Vitor Hugo’nun golü geldi. Maç büyük ihtimalle uzatmalara gidecek. Bu gol, gerçekleri değiştirecek mi? Hayır… Vitor Hugo’nun kafa golü, halının altına süpürülecek toz olur anca… Günü kurtarır sadece… (Maç uzatmaya gitti, bu arada.)

Tekrardan soruyorum; bu rezaletin sorumlusu kim?

Öncelikle yönetim… Bu takım şampiyon oldu değil mi? Şampiyonlar Ligine katılması için sadece iki maç oynaması gerekiyordu. Nerede transfer? Niçin üç kulvarda koşacak bir takım yaratılmadı? Takımı sırtlayan Nwakaeme’nin gidişine neden izin verildi? Niçin oyuncular dört aydır alacaklarını bölük, pörçük alıyorlar? Kopenhag gibi, sıradan bir takıma elenen teknik direktör Abdullah Avcı ile, niçin sözleşme uzattınız? Başarısızlığı niye ödüllendirdiniz? Trabzonspor yönetimi gören, bilen var mı?

İkinci sorumlu Abdullah Avcı… Yıllar sonra gelen şampiyonluğun mimarısınız… Bu başarı sizin başınızı döndürmüş olabilir mi? Teknik bilginizi tartışmak haddim değil. Ancak, şampiyonluktaki bütün başarı size mi ait? Saha kenarında siz olmasaydınız bu takım şampiyon olamaz mıydı? (uzatmada Trabzonspor penaltı kaçırdı, bir dakika sonra Yusuf Yazıcı ile öne geçti.) Bakasetas, Siopis, Hamsik gibi önemli orta saha oyuncularınız var. Bu üçlünün bir arada oynadığı, Akyazıda’ki Monaco maçını çok iyi bir oyun ile farklı kazanmıştınız. Denenmiş ve başarılmış varken, niçin bu üç oyuncunuzu bir arada kullanmıyorsunuz? Elinizde, Cornelius gibi bir forvet oyuncusu vardı, niçin gitmesine izin verdiniz? Hangi başarınıza istinaden, sözleşmenizin uzatılmasına “olur” verdiniz? Şampiyonlar Liginden elendiniz, Avrupa Liginden elendiniz, Konferans Liginde play-off oynayacaksınız. Başarılı olduğınızı düşünüyor musunuz?

Gelelim futbolculara… Yeğenimi gelin verdik Trabzon’a. O vesile ile gezmek görmek nasip oldu. Çok da Trabzonlu arkadaşım var. Yedi yazışındaki bebesinden, yetmiş yaşındaki ninesine kadar, futbolu bilir Trabzon halkı…(Yusuf Yazıcı, ikinci uzatma devresinde penaltıdan skoru 3-1 yaptı.) Özellikle deplasman maçlarındaki isteksizsiniz. (bir gol daha geldi, 4-1 oldu maç. Sanırım turu geçer artık.) Abdullah Hoca’yım istemediğiniz için mi bu isteksizlik? İç saha maçlarında, taraftar tepkisinden dolayı mı, daha iyi oynuyor gözüküyorsunuz? Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı kaybetmediniz. Maç mı seçiyorsunuz?

119. dakika oynanıyor şu an ve Trabzonspor 4-1 galip. Bu galibiyet, kirleri halının altına süpürülmesine yol açmasın. Bu galibiyet, lig sonuncusu takıma karşı, tel tel döklüp tesadüf golle maçın uzatmaya gittiğini ve rakibin pilinin bittiğini unutturmasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00