MB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay tahribatı anlattı

MB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay tahribatı anlattı
Yılın ilk enflasyon raporu toplantısına Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın konuşması damga vurdu. Akçay, ekonomide oluşan tahribatın nasıl bu noktaya geldiğini anlattı.Yılın ilk enflasyon raporu toplantısına...
Yılın ilk enflasyon raporu toplantısına Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın konuşması damga vurdu. Akçay, ekonomide oluşan tahribatın nasıl bu noktaya geldiğini anlattı.

Yılın ilk enflasyon raporu toplantısına Merkez Bankası Cevdet Akçay'ın konuşması damga vurdu. Akçay, ekonomide meydana gelen tahribatın nasıl bu noktaya geldiğini anlattı. Akçay'ın konuşmasına pek çok ekonomist yorum yaptı.

'Biz daha 7 aydır kopan bağları kurmaya çalışıyoruz'

Konuşmada yer yer başkan yardımcılarının da söz aldığı son bölümde, Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, "Fonlama maliyeti-mevduat faizi linki kopmuş. Politika faizi-enflasyon linki kopmuş. Faiz-enflasyon linki kopmuş. Faiz-kur linki kopmuş. Biz daha 7 aydır bu kopan bağlantıyı kurmaya çalışıyoruz.

'Yaptığımız şeyin doğruluğuna inanıyoruz'

Enflasyonun yüzde 36 tahmini iddialı ama iddiasız hedef koyan bir merkez bankası oksimorondur zaten. İddialı ama erişilebilir bir hedef enflasyonu aşağı indirmekte ve enflasyon beklentilerini düzeltmekte iddiasız ve rahat ulaşılabilir bir hedeften çok daha iyidir. Yaptığımız şeyin doğruluğuna fena halde inanıyoruz. Yıllık enflasyonun aşağı gelmesi bizim için önemli değil aylık enflasyonun aşağı inmesi daha önemli" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN I Merkez Bankası enflasyon tahmini değişmedi: 2024 yüzde 36, 2025 yüzde 14, 2026 yüzde 9

TIKLAYIN I Serkan Özcan Cevdet Akçay’ın konuşmasına dikkat çekti: Eleştirdiğimiz için “mandacı” damgası yedik

TIKLAYIN I Alaattin Aktaş’tan Cevdet Akçay yorumu: Son dakikalar Başkan’ın kim olması gerektiğini gösterir gibiydi