Tele2 Haber yayın hayatını sonlandırma kararı aldı!

RTÜK'ün YouTube yayınlarına devam edebilmeleri için talep ettiği 2 milyon liralık lisans ücretini karşılayamayan Tele2 Haber, yayınlarını sonlandırma kararı aldı.

Tele2 Haber yayın hayatını sonlandırma kararı aldı!

GAZETE PENCERE - Radyo Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) Youtube platformu üzerinden yayın yapan Tele2 Haber’e lisans zorunluluğu getirmişti.

RTÜK, TELE2 Haber’den lisans için 2 milyon lira ödeme yapmasını istemişti.

Tele2 Haber programcısı Murat Taylan, lisans bedelini ödeyemeyecekleri sebebiyle Tele2 Haber adıyla yaptıkları yayınları sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

Taylan şunları söyledi:

"Televizyon kanalı kuramıyoruz. RTÜK biliyorsunuz Tele2 Haber yayına başladıktan kısa bir süre sonra iki lisans birden istedi bizden. RTÜK'ün önümüze koyduğu lisans talebi 2 milyon lira. Kendi içimizde bile bir küçülmeye gitmeyi zorunlu kılacak ekonomik koşullar olunca haliyle yasal olarak bizden istenen sürenin sonuna geldiğimiz ve istenen lisans bedelini ödeyemeyeceğimiz için Tele 2 Haber adıyla yaptığımız yayınları sonlandırma kararı aldık."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar