Nilipek’in ‘Mektuplar’ı

Nilipek son EP’si ‘Mektuplar’da önceki albümlerinden aşina olduğumuz üzere kişisel bir hikayeyle karşımızda. Karantina günleri için birebir olan albüm tek başına yapılan bir yolculuğun izlerini taşıyor.

Nilipek’in son EP’si ‘Mektuplar’, dijital platformlardaki yerini aldı.
Türkiye alternatif – indie adasının ‘tropikal meyvelerinden’ Nilipek, bünyesinde barındırdığı kendine has şarkılarıyla dinleyiciyi farklı sularda yüzdürmeyi başarıyor.
1988 yılında İzmir’de dünyaya gelen Nil İpek Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde okudu. Daha sonra Maastricht Üniversitesi’nde Biyolojik Psikoloji eğitimi aldı. Türkiye’ye döndükten sonra 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses grubunda cover şarkılara imza attı. Daha sonra solo kariyerine başlayarak 2015 yılında ‘Sabah’ isimli albümünü çıkardı. Araya birçok single sıkıştıran sanatçı 2017 yılında ‘Döngü’yü piyasaya sürdü. 2018’deki canlı performansı ‘Havanın Suyun Muhabbeti’ ve yine canlı bir performans olan ‘Bahçeden’ hayranlarının ilgisini çekti.
Bir röportajında müziği için “küçük kişisel aktarımlarından ibaret” olduğunu söyleyen sanatçının söylemi, ‘Mektuplar’ için çok yerinde. Ayrıca kendisi buna pek yanaşmasa da aldığı psikoloji eğitiminin bu ‘kişisel’ yolculuklarda etkisini olduğunu söylemek mümkün.
Duru ve temiz sesi ön planda olan Nilipek’in albümde ‘Günebakan’ şarkısına özellikle dikkat çekmekte fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Burak Soyer Arşivi