SABIR

İşim, siz Gazete Pencere okuyucularına Bordo-Mavili takımın maçlarını yorumlamak olmasa beşinci dakikadan sonra Trabzonspor- Kasımpaşa maçını seyretmezdim.

İlk yarı boyunca her iki takımın 10 şutu var, sadece BİR (1) tanesi isabetli. O isabetli şut da serbest vuruştan… 45 dakika boyunca, oyun hız kazansın, tempo bulsun diye ekrana bakıp durdum, nafile.

İkinci yarının başında, oyun biraz hareketlenip, daha seyredilmeye değer gözükse de, saman alevi gibi aniden parlayıp, aniden bitiverdi o tempo da. Futbolcular bitse de gitsek derdinde olunca, seyirciler de Pazartesi gecesi kâbusu yaşıyor ne yazık ki. Keçiboynuzu gibi… Seyretmesen olmaz, seyretsen zaman kaybı…

Abdullah Avcı’nın düşüncesini anlamak çok zor. Geçtiğimiz Perşembe, Avrupa Ligi maçında gereksiz yere kırmızı kart görerek yenilginin baş sorumlusu olan Maxi Gomez’in ilk 11’de olmasını hayretle karşıladım. Takımı, en lazım olduğun maçta ve üstelik 10. Dakikada yalnız bırak, üç gün sonra ödül gibi maçın başında kadroda ol… Şaka gibi ama değil. Peki, Gomez, maçtan çıktığı dakikaya kadar (80. Dakika) ne yaptı? HİÇ…

Haftalardır bal yapmayan arı gibi oynuyor Trabzonspor. Ve yine haftalardır, kafalarda soru işareti bırakan pozisyonlar sonrasında kazanıyor. Tempolu, rakibi ısıran, pozisyondan pozisyona giren bir takım görüntüsünden çok uzak bu sene. Nwakeme imiş bu takımın ileri taşıyıcısı… Yerine gelen Trezequet kaç maç kurtardı? Hadi maç kurtarmayı bırak, kaç maç takımı ileriye taşıdı?

Rotasyon, sıkışık takvimde maç kurtarır. Mental ve fiziksel açıdan yorgun futbolcunun yerine daha dinlenmiş oyuncuların süre alması, arka arkaya gelen maçlarda hem takımın üzerine eşit yük binmesini sağlar, hem de takımdaşlık duygusunu arttırır. Kadro derinliği bunun için gereklidir.(Bunu, Fenerbahçe çok iyi yapıyor.) Trabzonspor’da kadro derinliği neredeyse hiç yok.

Bu maçın telafisi var. Önemli olan, Perşembe günü oynanacak Monaco maçı. Hem Trabzonspr’un gruptan çıkabilmesi, hem de ülke puanı için hayati değer taşıyan maçın kazanılması elzem. Umarım ve dilerim; Bordo- Mavili takım bu sınavı geçer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00