2. Tura da bakan olarak girecekler

2. Tura da bakan olarak girecekler
Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken Meclis bu seçim öncesinde toplanacak. Milletvekili seçilen 15 bakanın, yemin etmeyerek ikinci tura bakan olarak katılması bekleniyor. T24 Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre TBMM,...

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken Meclis bu seçim öncesinde toplanacak. Milletvekili seçilen 15 bakanın, yemin etmeyerek ikinci tura bakan olarak katılması bekleniyor.

T24 Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre TBMM, genel seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun sonucu beklenmeksizin açılacak. Bu durum, AKP listesinden aday gösterilen ve vekil seçilen bakanların durumunu tartışma konusu haline getirdi.

Anayasa’nın 106. maddesine göre bakan olarak atanan vekilin TBMM üyeliği sona eriyor. Bu nedenle bakanların da milletvekili yemini etmeleriyle birlikte bakanlıkları son bulacak. Bu durumda cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu sonuçlanana kadar bakanlık koltuklarının boş kalacağı için formül arayışına girildi.

Buna göre bakanların ikinci tur bitene kadar mazbata almamaları ve yemin etmeyerek beklemeleri formülü bulundu. Böylece cumhurbaşkanı seçilene kadar bakanlar görevlerini sürdürecek, daha sonra ayrıca yemin ederek milletvekili olacaklar.