ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Joe Biden, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi sebebiyle tebrik etti.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından...

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Joe Biden, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi sebebiyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutladı, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı.

Görüşmede F-16 ve İsveç konuları açıldı

Reuters muhabiri Hümeyra Pamuk'un aktardığına göre Biden ve Erdoğan görüşmesinde F-16 konusu gündeme geldi. Biden, İsveç'i öne sürdü.

Biden gazetecilere görüşme hakkında şöyle konuştu: "Erdoğan ile görüştüm. Erdoğan'ı tebrik ettim. Hâlâ F16'lar hakkında bir şeyler yapmak istiyor. Ona İsveç'le anlaşmak istediğimizi söyledim. Böylelikle birbirimizle tekrar iletişim halinde olacağız. Ama temelde bir tebrik telefonuydu."

İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda Türkiye'nin olumlu kararı bekleniyor.