Ahmet Hakan: Yanılmışım, Erdoğan ilk turda kazanmak istemiş

Ahmet Hakan: Yanılmışım, Erdoğan ilk turda kazanmak istemiş
Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ile yaptığı canlı yayına dair izlenimleri bugünkü köşe yazısında paylaştı. Hakan, Erdoğan'ın "çok az...

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ile yaptığı canlı yayına dair izlenimleri bugünkü köşe yazısında paylaştı. Hakan, Erdoğan'ın "çok az bir farkla birinci turu kazanmayı tercih etmeyebileceğini düşündüğünü" aktarırken "Yanılmışım. Edindiğim izlenim şu: Erdoğan, ilk turda kazanmak istemiş" diye yazdı.

Hakan'ın bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D – CNN Türk ortak yayınına çıktı. Hande Fırat’la birlikte kendisine merak edilen soruları sorduk. Erdoğan’la ilgili izlenimlerimi aktarıyorum.

Tam bir zafer havasında olabileceğini düşünmüştüm. Evet, avantajının farkındaydı. Evet, iyimser bir havadaydı. Evet, morali yüksekti. Ama ihtiyatı da elden bırakmamaya özen gösteriyordu.

En önem verdiği konu: Rehavet. Seçmeninin erken zafer duygusuna girmesini istemiyor. Bu nedenle “Rehavete kapılmayın” mesajının üzerinde duruyor. Seçime kadar da hep bu mesajı verecek sanırım.

“Biz kazandığımızda hiç kimse kaybetmeyecek” mesajının altını çizmeye özen gösteriyor. Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine devam edecek ama daha kuşatıcı bir söyleme yönelecek gibi.

Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok az bir farkla birinci turu kazanmayı tercih etmeyebileceğini düşünüyordum. Yanılmışım. Edindiğim izlenim şu: Erdoğan, ilk turda kazanmak istemiş.

Fakat şöyle bir durum da var: Erdoğan, her ne kadar ilk turda kazanmayı istese de ikinci tur ihtimalini göz önünde bulundurmuş. Nereden anlıyorum bunu? Şuradan: Hiçbir bocalama yaşamadan ikinci tur planlarını anında devreye sokmasından.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.