Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu'nun psikolojisi bozulmuş, agresifleşmiş

Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu'nun psikolojisi bozulmuş, agresifleşmiş
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun psikolojisi de bozulmuş, agresifleşmiş. Biz ona sakin diyoruz. Türkiye'yi yönetecek bir insanın daha sakin olması lazım" dedi. Cumhurbaşkanı seçiminin birinci tur adayı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun psikolojisi de bozulmuş, agresifleşmiş. Biz ona sakin diyoruz. Türkiye'yi yönetecek bir insanın daha sakin olması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı seçiminin birinci tur adayı ve ikinci turda Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan Sinan Oğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'ya geldi. Çavuşoğlu, “Sinan Bey'in, Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğini açıklamasının ardından maruz kaldığı hakaretleri, sözlü saldırıları, sosyal medyadaki linç girişimlerini üzülerek takip ettik. Sinan Bey makam mevki için değil, inandığı ilkeler doğrultusunda Cumhurbaşkanımıza ikinci turda destek veriyor. Bunlar ne yapıyor, sırf kendi görüşlerine aykırı olduğu için, kendi tarafında olmayanları hor gören bu yaklaşım, muhalefetin içinde bulunduğu tahammülsüzlüğün bir örneğidir. Ya benimsin ya kara toprağın. Benimleysen dünyanın en kötüsü olsan da harikasın ama benim yanımda değilsen, dünyanın en iyisi, en vatanseveri olsan da dünyanın en kötüsüsün. Bunların anlayışı bu" dedi.

"Amacı makam ve mevki olanların, ülküsü Sinan Oğan gibi millet ve memleket olanları anlamasını da beklemiyoruz"

İkinci tur için Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklayanlar olduğunu da belirten Çavuşoğlu, “Biz bunları linç ettik mi, elbette daha önceki konuşmalarıyla, şimdiki konuşmaları arasındaki tutarsızlıkları da söylemek milletimizin tekrar dikkatine getirmek de boynumuzun borcudur. Çünkü siyasetçiler milletimize yalan söylememeyi öğrenmelidir. Tabi amacı makam ve mevki olanların, ülküsü Sinan Oğan gibi millet ve memleket olanları anlamasını da beklemiyoruz. İnşallah 28 Mayıs'ta gereken dersi vereceğiz ve 2,5 milyon oy farkını daha da yukarıya taşıyacağız. Öyle bir kazanacağız ki; bu milletin düşmanları hariç herkes kazanacak" diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu'nun psikolojisi bozulmuş, agresifleşmiş"

Çavuşoğlu, “Kılıçdaroğlu'nun psikolojisi de bozulmuş, agresifleşmiş. Biz ona sakin diyoruz. Gerçekten bu kadar yalana inanırsanız, bu kadar da yalan atarsanız, bu kaçınılmaz sondur. Türkiye'yi yönetecek bir insanın daha sakin olması lazım. Bunlarınki yenilgi yenilgi büyüyen ezilme. Aslında Türkiye için bir talihsizlik. Çünkü Türkiye'nin ana muhalefeti Türkiye'yi yönetmeye talip olmalı. Bunların tek vaadi ülkemizin 21 yıllık kazanımlarını yıkıp Türkiye meşalesini söndürmek istiyorlar. Masanın etrafındakiler ve dışarıdan destekçilerinin tek ortak özelliği Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Tek amaçları mevki makam paylaşmak. Nefret ve intikamla kurulan masalar çabuk dağılır. Gerçekten üzülüyor insan, bunların siyaseti bu, ilkesizlik ve tutarsızlık. Dün ak dediğine, bugün kara diyorlar, Antalya'da başka, Van'da başka konuşuyorlar. Antalya'da milliyetçilik taslıyorlar, Van'da 'Kana kan dişe diş, seninleyiz Öcalan' naraları atıyorlar CHP'nin mitinginde. Türk bayrakları yerde, onun yerine PKK'nın paçavraları var, yeni kurulan Yeşil Sol mu ne bir parti var, onların paydaşları, taşıdıkları semboller var. Daha dün Kandil'den selam alanlar, bugün milliyetçilikten dem vuruyorlar. Oy uğruna bürünmedikleri hal kalmadı ne yazık ki" dedi. (DHA)