CHP'nin verileri Kılıçdaroğlu'nu önde gösteriyor

CHP'nin verileri Kılıçdaroğlu'nu önde gösteriyor
CHP’nin kullandığı ikinci veri sisteminde yalnızca ıslak imzalı tutanakların esas alındığı ve bu sistemin sık sık açıklama yapan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu tarafından esas alındığı belirtildi.Diken'den Altan Sancar'ın...

CHP’nin kullandığı ikinci veri sisteminde yalnızca ıslak imzalı tutanakların esas alındığı ve bu sistemin sık sık açıklama yapan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu tarafından esas alındığı belirtildi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; ikinci sistem kamuoyuyla paylaşılmadığından söz konusu fark ortaya çıktı. Şu an itibarıyla 109 bin 472 sandık sisteme işlendi. Toplam 192 bin 169 sandık bulunmakta.

İşlenen sandıkların sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 49,02 olurken, Erdoğan’ın oyu yüzde 45,05 düzeyinde. Sinan Oğan’ın oyu ise yüzde 5,54 düzzeyinde kalmış durumda.

CHP’li kaynaklar, ajanslara geçilen verinin kendileri açısından ‘güvenilir’ olmadığını, esas dikkate alınan verinin doğrudan okullardan gelen ve ıslak imzalı tutanaklara dayanan veriler olduğunu belirtti.