Fatih Altaylı: Muharrem İnce çekilmek istiyorsa, benimle girdiği iddiayı hiç düşünmesin

Fatih Altaylı: Muharrem İnce çekilmek istiyorsa, benimle girdiği iddiayı hiç düşünmesin
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, cumhurbaşkanı adaylığından çekileceği iddia edilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile girdiği iddiayı hatırlattığı köşe yazısında " Muharrem Bey çekilmek istiyorsa, benimle...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, cumhurbaşkanı adaylığından çekileceği iddia edilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile girdiği iddiayı hatırlattığı köşe yazısında " Muharrem Bey çekilmek istiyorsa, benimle girdiği iddiayı hiç düşünmesin" dedi.

Altaylı, İnce ile nisan ayında bir iddiaya girmişti. İddianın konusu İnce'nin yüzde 8'in çok üzerinde oy alacağıydı. İki isim iddiaya takım elbisesi için girmişti.

Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Dün sabah Muharrem İnce aradı. Bir toplantıda olduğum için görüşemedik. Sonra ben onu aradım. İlk kez telefonuna ulaşamadım. Sonra rahatsızlandığı ve mitinglerini iptal ederek Ankara’ya döneceği haberleri geldi. Mesaj attım. Mesajım eline dahi ulaşmadı. Sonrasında rahatsızlığın çok da önemli bir şey olmadığı, mitinglerin iptal edilmediği açıklandı. Ama uzun zamandır ilk kez ben dün İnce’ye ulaşamadım.

Belli ki, olağan dışı bir durum vardı. Dedikodular, İnce’nin parti yönetimi ile tartıştığı, teşkilatın İnce’ye çekilmesi için baskı yaptığı ve çekilmemesi halinde parti teşkilatının genel başkanı toptan istifa etmekle tehdit ettiği yönünde gelişti. Hatta baskı o kadar fazla olmuş ki, İnce kurtuluşu “Fenalık geçirmekte” hatta "Kalp krizi geçiriyor” taklidi yapmakta bulmuş diyenler oldu.

Ben bunların hiçbirine inanmadım. Muharrem Bey’in yorgunluğu bir gün önce yüzüne vurmuştu. Ekranda gördüğümde şaşırmış, “Sanki 20 yıldır devleti yönetiyormuş gibi yorgun görünüyor” demiştim. Bu yorgunluğun bir yerden patlaması çok normal.

Ben başından beri İnce’nin aday olmasını eleştirenlere “Hakkı olan herkes gibi o da olabilir” dedim. Çekil baskısını hep yanlış buldum. Bugün ise sadece yanlış değil, gereksiz de. Çünkü bugün itibarıyla alması muhtemel oy oranı o kadar geriye düştü ki, İnce’nin adaylığının seçim sonucu açısından çok da önemi kalmamış gibi görünüyor.

Muhtemelen teşkilatın “Çekil” ısrarı da bu yüzden. Muharrem Bey eğer çekilmek istiyorsa, benimle girdiği iddiayı hiç düşünmesin. Seçimde yüzde 8’in altında kalırsa bana bir takım elbise alacaktı. Eğer derdi bu ise çekilirse iddiadan vazgeçerim.