Reuters'a konuşan muhalefet kaynağı: Kılıçdaroğlu önde kapatacak ama ilk turun kazananı olmayacak gibi

Reuters'a konuşan muhalefet kaynağı: Kılıçdaroğlu önde kapatacak ama ilk turun kazananı olmayacak gibi
Cumhurbaşkanı ve parlamento üyelerinin belirleneceği seçimlerde oyların sayımı sürerken; her iki taraftan da parti kaynakları cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalma olasığının güçlendiğini söylüyor.Öte yandan iktidar...

Cumhurbaşkanı ve parlamento üyelerinin belirleneceği seçimlerde oyların sayımı sürerken; her iki taraftan da parti kaynakları cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalma olasığının güçlendiğini söylüyor.

Öte yandan iktidar ve muhalefet blokları kendi adaylarının önde olduğunu savunuyor.

Millet İttifakı'ndan bir kaynak, "Birinci turdan sonuç çıkmayacak gözüküyor. Ancak bizdeki sonuçlara göre Kemal Kılıçdarooğlu önde bitirecek" derken, Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili de birinci turu Erdoğan'ın önde bitireceğini ancak seçimin ikinci tura kalmasını beklediklerini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, verilere göre Erdoğan'ın açık ara önde gittiğini açıklarken; CHP'li İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ise Kılıçdaroğlu'nun oylarının yüksek çıktığı sandıklara AKP'nin düzenli itiraz yapması nedeniyle Anadolu Ajansı'nın (AA) verileri sisteme dahil etmediğini belirterek, bu verilere itibar edilmemesi çağrısı yaptı.(REUTERS)