Selvi: AK Parti, HÜDA PAR konusunu yeniden değerlendirmek durumunda

Selvi: AK Parti, HÜDA PAR konusunu yeniden değerlendirmek durumunda
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin seçime beraber girdiği HÜDA PAR ile ilgili ortaklığını yeniden değerlendirmek durumunda olduğunu söyledi. Hürriyet yazarı, "Güneydoğu’daki katkısı ile İstanbul başta olmak...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin seçime beraber girdiği HÜDA PAR ile ilgili ortaklığını yeniden değerlendirmek durumunda olduğunu söyledi. Hürriyet yazarı, "Güneydoğu’daki katkısı ile İstanbul başta olmak üzere batı bölgelerinde Cumhur İttifakı’nın algısına olan etkisi değerlendirilmeli" dedi.

Selvi'nin bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan hiç vakit kaybetmeden pazartesi günü partisinin yetkili kurullarını topladı, seçim startını verdi. Dün de AK Parti’nin strateji ekibi kapsamlı bir çalışma yaptı. AK Parti’nin seçim kampanyasının işaretleri alınmaya başlandı. Onları zaman içinde paylaşacağım. Ama öncelikle Erdoğan’ın seçimlere ilişkin değerlendirmesinden bazı başlıkları paylaşmak istiyorum.

Erdoğan, İstanbul ve memleketi Rize başta olmak üzere bazı büyükşehirler için ayrıntılı bir çalışma yapılmasını istemiş. AK Parti bir İstanbul partisi. Seçimleri kazanmak için öncelikle İstanbul’u kazanması gerekiyor. AK Parti’nin İstanbul raporunda ne yer alacak merak ediyorum.

Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve zamlar büyükşehirlerde etkili oluyor. Özellikle de İstanbul’da. Yüksek kiralar, Suriyeli mülteciler gibi sorunlar var. Ama asıl önemli olan, AK Parti’nin imaj sorunu var. Ekrem İmamoğlu’na ve Canan Kaftancıoğlu’na açılan dava AK Parti’nin imajına zarar veriyor. İstanbul’un bir de Kürt seçmen gerçeği var.

AK Parti HÜDA PAR konusunu yeniden değerlendirmek durumunda. Güneydoğu’daki katkısı ile İstanbul başta olmak üzere batı bölgelerinde Cumhur İttifakı’nın algısına olan etkisi değerlendirilmeli. Cumhur İttifakı tanımını özellikle kullandım. Çünkü MHP’nin de bu yönde bazı tespitleri var.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.