Sinan Oğan, Ümit Özdağ ile bir araya geldi

Sinan Oğan, Ümit Özdağ ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde tavrı merakla beklenen ATA ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Ümit Özdağ ile görüştü.Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan ile dün bir araya...

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde tavrı merakla beklenen ATA ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Ümit Özdağ ile görüştü.

Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan ile dün bir araya gelen Oğan, bugün de öğlen saatlerinde Zafer Partisi’ne geçti. Zafer Partisi Genel İdare Kurulu toplantısı öncesinde parti binasına gelen Oğan’ın Özdağ ile görüştüğü ve dünkü Erdoğan görüşmesinin ayrıntılarını aktardığı öğrenildi.

Öte yandan Zafer Partisi Genel İdare Kurulu da bugün toplanacak. Genel Başkan Ümit Özdağ başkanlığındaki toplantıda dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki ziyaret de masaya gelecek.

Açıklama ertelendi

Ata İttifakı’nın ikinci tur seçimlerinde kimi destekleyeceği konusundaki açıklamanın dün yapılması bekleniyordu. Ancak hem Kılıçdaroğlu hem de Erdoğan görüşmeleri nedeniyle açıklama yapılmasının ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Bugün yapılacak olan toplantıdan sonra da herhangi bir destek açıklaması yapılması beklenmiyor. Ancak toplantıda çıkacak sonuca göre Özdağ’ın Kılıçdaroğlu ile yeniden bir görüşme yapma ihtimalinin olabileceği belirtiliyor.

İttifakın tavrının ne olacağına dair açıklamanın Pazartesi gününe sarkabileceği ifade ediliyor.

Görüşme rahatsızlığı

Oğan’ın dün Erdoğan ile görüşmesi Ata İttifakı’na yapılan isimler de “sürpriz” olarak değerlendirilirken, rahatsızlığa da yol açtı.

Erdoğan’ın görüşme öncesinde basına yansıyan Oğan ile ilgili değerlendirmelerini anımsatan Ata İttifakı’na yakın bir siyasetçi, “Hem hakaret edeceksin hem görüşeceksin. Bu kabul edilebilir değil” değerlendirmesiyle görüşmeden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İki ismin görüşmesinden önce CNN International’daki değerlendirmeleri yayınlanan Erdoğan Oğan’ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söylemişti. “Ben bu şekilde pazarlık yapmayı seven bir insan değilim” diyen Erdoğan, Ogan’ın ikinci turda bir ‘kral yapıcı’ olarak ortaya çıkacağı yönündeki tartışmalara “Kral yapıcı olan halk olacaktır” yanıtını vermişti.

Öte yandan Oğan’ın Erdoğan görüşmesinden önce yakın çevresine rahatsız olduğunu ve dinlenmek amacıyla program planlaması yapmadığını aktardığı öğrenildi.

Bu durum Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesinden önce de parti koridorlarında dillendiriliyordu. Ancak buna rağmen gün içerisinde iki ismin de programında olmamasına rağmen Erdoğan’ın İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne yaklaşık bir saatlik bir görüşme yapıldı.