Ahmet Hakan'dan "Ayşenur Arslan" yorumu: Bu sorumsuzluk, kriminalize edilmez

Ahmet Hakan'dan "Ayşenur Arslan" yorumu: Bu sorumsuzluk, kriminalize edilmez
Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalar sonrası iktidara yakın isimlerin hedef göstermesiyle ifadesi alınan Halk Tv suncusu ve 50 yıllık gazeteci Ayşenur Arslan'ı gündemine taşıyan Hürriyet Genel Yayın...

Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalar sonrası iktidara yakın isimlerin hedef göstermesiyle ifadesi alınan Halk Tv suncusu ve 50 yıllık gazeteci Ayşenur Arslan'ı gündemine taşıyan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Ahmet Hakan,   "Ayıplanır, yadırganır, kınanır, eleştirilir, 'Bu kadar da olmaz' denir. Ama bu sorumsuzluk, kriminalize edilmez. Buradan bir gözaltı ya da tutuklama çıkmaz. Neyse ki... Çıkmadı, çıkarılmadı. Gözaltı uygulaması yapılmadı. İfadesine başvuruldu. Ve hemen serbest bırakıldı. Çok şükür" dedi.

Hakan'ın konuya ilişkin yaptığı değerlendirme şöyle:

"Tamam, kabul. Olayın oluş biçimiyle ilgili bir sürü soru işareti var. Fakat en küçük bir bilgiye, en ufak bir uzmanlığa yaslanmadan bu soru işaretlerini gidermeye çalışıyor ekranda. Bunu yaparken de bir sürü çam deviriyor. Yanlış anlaşılmalara kırmızı dipli mumla davetiye çıkarıyor.

Bir de gayri ciddilik sorunu var. “Baltalar elimizde / Uzun ip belimizde” şarkısını, “Tabancalar elimizde / Bombalar belimizde” diye söylüyor. Alaycı bir melodiyle söylüyor bu şarkıyı. Dünyanın hiçbir televizyonunda bu kadar ciddi bir olaya bu kadar gayriciddi yaklaşıldığı görülmemiştir." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYINIZ: Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu: Kararı Ayşenur Arslan’la birlikte aldık

TIKLAYINIZ: Ayşenur Arslan hedef gösterildi, programı kaldırıldı, gözaltına alındı, serbest bırakıldı

TIKLAYINIZ: Ayşenur Arslan’ın yayında bu söyledikleri yok sayıldı