Kurum anket verilerini eleştirdi: Bunlar arka plan çalışması, manipülasyon yapılıyor

Kurum anket verilerini eleştirdi: Bunlar arka plan çalışması, manipülasyon yapılıyor
AKP İBB adayı Murat Kurum iktidara yakın SONAR’ın paylaştığı ve rakibi İmamoğlu ile arasında 7 puan fark olan anket verisine ‘manipülasyon’ dediYerel seçimlere saatler kalmışken anket firmaları da yasaklar başlamadan önce...
AKP İBB adayı Murat Kurum iktidara yakın SONAR’ın paylaştığı ve rakibi İmamoğlu ile arasında 7 puan fark olan anket verisine ‘manipülasyon’ dedi

Yerel seçimlere saatler kalmışken anket firmaları da yasaklar başlamadan önce ellerindeki verileri açıkladı.

Açıklanan verilere göre birçok anket şirketi İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu önde gösteriyor. Son olarak iktidara yakın SONAR Araştırma sahibi Hakan Bayrakçı da kamuoyunun merakla beklediği İstanbul anketini açıkladı.

Bayrakçı Mart ayının başında ellerinde ki verilere göre farkın yüksek çıktığını ve revize edeceklerini ifade ederek tekrar anket yapacaklarını duyurmuş bu duyuru kamuoyunda beklentiye neden olmuştu.

SONAR anketine göre CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP İBB Adayı Murat Kurum arasında ki fark yüzde 7.

Anket sonuçlarına göre mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 47,3 ile birinci sırada. AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum ise İmamoğlu’nu yüzde 40,4 ile takip ediyor.

Kurum’dan tepki

Murat Kurum ise TRT Haber’de katıldığı programda açıklanan anket verilerine tepki gösterdi.

Kurum, anketlerle manipülasyon yapıldığını söyledi. Programda Hakan Bayrakçı’nın paylaştığı verilerde kendisine sorulan Kurum, Bunlar arka plan çalışması. Bu verileri paylaşanlar 31 Mart’ta televizyona çıkacak halleri kalmayacak” dedi.