Seçim yenilgisinin ardından yapılan ilk MYK: Ne sebeplerle kaybettiğimizi değerlendiriyoruz

Seçim yenilgisinin ardından yapılan ilk MYK: Ne sebeplerle kaybettiğimizi değerlendiriyoruz
AKP MYK toplantısı sonrası konuşan Ömer Çelik, yurtdışında Gazze eylemlerinde akademisyenlere ve öğrencilere yapılan ters kelepçe uygulamasını kınadı.

Seçim yenilgisinin ardından yapılan AKP MYK toplantısının ardından AKP sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı. Çelik, kazanımlardaki dinamiklerle, seçimde yenilgi sebeplerinin değerlendirildiğini, açıkladı.

Ömer Çelik, Gazze'de yaşanan olayların dünyadaki yansımalarını değerlendirerek Netanyahu hükümetini eleştirdi. Ekrem İmamoğlu'nun Hamas hakkında terör örgütü ifadesini kullanmasına ilişkin, "Seçimlere girmesi uygun görülen bir partiye terörist ifadesi kullanmak yanlış olur" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir seçim sonuçlarına ilişkin MYK üyelerimizle uzun bir sunum yapmıştır.

Gazze’de yaşananlar

Yurt dışında öğrenciler, aydınlar üniversitelerde eylemler düzenliyor. Burada ortaya koyulan demokratik tepkilere batılı demokrasiler ters kelepçe dediğimiz yöntemle gözaltına alıyor. Müslüman öğrenciler namaz kılarken Hristiyan öğrenciler onları polisten korumaya çalışıyor.

Siyonizm medeniyetin bütün kazanımlarını askıya alıyor

Soykırım karşıtı Yahudi bir profesör Gazze’deki Netanyahu’ya ilişkin söylemeleri nedeniyle gözaltına alınıyor. Ne İsrail ne Yahudilerin hakları ne de başka bir şey. Söz konusu siyonizm olduğunda bütün temel hak ve hürriyetler askıya alınıyor. İnsanlığın birikimi olan hak ve hürriyetleri askıya alınıyor.

Netanyahu’nun soykırım zihniyeti insanlığı tahdit eden bir soykırım siyasetidir. Bu soykırım siyasetine karşı üniversitelerde tepkiyle karşılanıyor.

Siyonizm, Türkiye’yi işgal edememiştir. Düşünürlere, öğrencilere uygulanan acımasız ters kelepçe uygulamalarını kınıyoruz.

Netanyahu din kavgası yapmak istemiştir. Meseleyi din savaşı haline getirmek isteyenlerin istekleri boşa çıkmıştır. Bugün mücadele Gazze’nin yanında duranlarla, Netanyahu’nun yanında durup barbarlığı savunanlar arasındadır.

Tek seferde en çok anlaşma imzalanan ziyaretlerin başında gelmiştir.

Irak ziyareti

Kalkınma yolu projesinin hayata geçmesini istemeyen odaklara rağmen Türkiye istikrardan yana olduğu için bu projeye güçlü bir destek vermektedir.

Önemli konulardan bir tanesi terörle mücadeledir. Sınırlarımıza yönelik tehditler Irak topraklarından yapıldığı zaman, Irak’ın toprak ve siyasi egemenliğine yönelik değildir. Biz buna mecbur olduğumuz için yapıyoruz. Keşke Irak yönetimi temizlese de biz buna mecbur olmasak. Her ne kadar Türkiye’nin egemenlik haklarını korumak olsa da Türkiye’nin yaptıkları kardeş Irak halkının da toprak bütünlüğünü korumaya yöneliktir.

Almanya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti

Avrupa Birliği Türkiye ilişkilerinin dondurulmuş halden işler hale gelebilmesi için diplomasiyi gündeme getirecek çok önemli gelişmeler olabilir.

19 Nisan'da Azerbaycan Başbakan Yardımcı ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı ile olan toplantı bizim açımızdan önemlidir.

Basınımız tüm dünyadaki baskı ortamında gerçek konularda Türkiye'nin sesinin duyulması açısından çok önemli bir etki üretiyor. TRT yeni bir adım daha atarak İspanyolca kanalı devreye aldı.

Mehmet Şimşek'e desteğimiz tam!

Anayasa meselesinden diğer meselelere kadar MYK’da ele alınmıştır. Meclis Başkanımızın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde sürüyor. Ekonomi yönetimiyle ilgili çıkan spekülasyonlar yapılıyor. Mehmet Şimşek’e ve ekibine desteğimiz tamdır.

Soru-cevap

Müsavat Dervişoğlu'nun parlamenter sisteme ilişkin anayasa şartının bilek güreşi şeklinde bunu sunmaktan vazgeçmeleri lazımdır. Halk Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle ilgili kararını vermiştir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçmiştir. Yasama ve yürütmeyle ilgili bir tavsiyesi varsa her zaman tartışmaya açığız.

Öğretmen atamalarına ilişkin

Çelik, atama bekleyen öğretmen adaylarına ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

İmamoğlu'na yanıt

Hamas'ın terör örgütü olarak yansıtılması yanlıştır. Hiçbir şekilde sivillere yönelik saldırıları kabul edilemez. Siyasi partiye terör örgütü demek yanlıştır. Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikasına terör diyebiliriz. Hamas'a demek yanlış olur.

Bu söz haricinde çok büyük bir ayrım çıkmamıştır. CHP'lilere sormak gerekir partilerinin politikası bu mudur diye.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Bahçeli arasında kendi doğallığı içerisinde bu istişareler sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmenin verimli geçtiği, dış ve iç politikaya dair olduğunu açıkladı.