‘Yahudiler giremez’ yazısını polis uyarısı üzerine indiren sahaf: Yahudilerden mal almıyorum, satmıyorum, ambargo koydum

‘Yahudiler giremez’ yazısını polis uyarısı üzerine indiren sahaf: Yahudilerden mal almıyorum, satmıyorum, ambargo koydum
Gazete Pencere Haber Merkeziİstanbul Sahafçılar çarşısında bulunan dükkanına Yahudiler giremez yazısı asan Mustafa Özkan Küçükkural, “Ben de emniyetçiyim. Emniyetten arkadaşlar geldi ‘abi yeter’ dediler indirdim. Razı...

Gazete Pencere Haber Merkezi

İstanbul Sahafçılar çarşısında bulunan dükkanına Yahudiler giremez yazısı asan Mustafa Özkan Küçükkural, “Ben de emniyetçiyim. Emniyetten arkadaşlar geldi ‘abi yeter’ dediler indirdim. Razı değildim” dedi.

Küçükkural Yahudiler ile bir derdinin olmadığını Netanyahu hükümetinin durdurulması gerektiğini söyleyerek “Amborgo koydum. Yahudilerden mal almıyorum. Yahudilere de mal satmıyorum. Siviller öldürüldü. Yahudiler Netanyhu ile uğraşsın” şeklinde konuştu.

Kasımpaşalı olduğunu söyleyen esnaf Küçükkural “Bin yıldır bunları koruduk ama yeter artık, benim orada kardeşim, dostum var. Gazze’ye her gün bomba yağıyor. Netanyahu’yu durdurun yoksa dünya yanacak” dedi. Yazının görevini tamamladığını söyleyen Küçükkural polisin isteği ile yazıyı indirdiğini ifade etti.

Küçükkural şöyle devam etti:

Yazı sonrası çok telefon aldım. ABD’den söyleşi yapmak için dükkânıma gelenler oldu. Onlara da söyledim Ben gelene kimsin diye sormam. Mossad’ın sayfasında da ismim var.

"Mücadeleniz Yahudilerle değil Siyonizm ve İsrail'le olmalı"

Siyonizme karşı çıkan Anti Siyonist hareketinden Yahudiler de X hesabından paylaşım yaparak 'Yahudiler giremez' yazısından üzüntü duyduklarını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

İstanbul. 2023. Bu görüntüyle yeni karşılaştık ve çok üzüldük. Türk halkının Yahudilerle değil Siyonistlerle sorunu olduğunu düşünmek isteriz. İsrail soykırımından sorumlu tutulan Yahudilerin hedef alınmasından son derece rahatsızız. Yahudiler, Siyonistlerin ve İsrail devletinin yaptıklarından asla sorumlu değildir. Mücadeleniz Yahudilerle değil, Siyonizm ve İsrail ile olmalıdır. Lütfen Yahudiliği Siyonizm ile eş tutmayın. Yahudilik Siyonizm değildir. Yahudiler İsrail'e ve Siyonizm'e karşı mücadelelerini sürdürmeye çalışıyorlar. Yahudiler yıllardır Siyonizmin zulmüne maruz kalıyorlar. Siyonizm ve İsrail yüzünden antisemitizm artıyor. Türk halkının ataları gibi şefkatli olduğunu ve Osmanlı gibi Yahudilere destek vereceğini düşünüyorum.