Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray, KAOS GL diyemedi: Kısa film için 2019'da başvurulmuş; izin süreçleriyle ilgili inceleme başlattık

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray, KAOS GL diyemedi: Kısa film için 2019'da başvurulmuş; izin süreçleriyle ilgili inceleme başlattık
Gazete Pencere Haber MerkeziKAOS GL'nin 29. yıl dönümü için paylaştığı "Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele" kamu spotuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Marmaray, inceleme başlattığını...

Gazete Pencere Haber Merkezi

KAOS GL'nin 29. yıl dönümü için paylaştığı "Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele" kamu spotuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Marmaray, inceleme başlattığını duyurdu

Marmaray treninde çekilen filmde ayrımcılığa ve LGBTİ+ haklarına karşı duyarlılık teması işlenirken kimi sosyal medya kullanıcıları filmin İBB'ye ait metro treninde çekildiğini iddia etti.

Ancak kamu spotu amaçlı çekilen filmin Marmaray treninde çekildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Marmaray bir açıklama yaptı.

Marmaray'ın "Bir gruba ait X hesabından kısa film yayımlanmaktadır. Söz konusu kısa film 30 Kasım 2019 tarihinde mekan kullanma ücreti karşılığında park yerinde bekleyen boş bir tren setinde çekilmiştir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, reklam filmi çekimi için başvuru yapıldığı, yapımcı şirket hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Marmaray, izin süreçleriyle ilgili de inceleme başlatıldığın açıkladı.

TIKLAYIN | Kaos GL’nin “kamu spotu”: “Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele!”

Açıklamanın tamamı şöyle:

Bazı sosyal medya platformlarında bir gruba ait X hesabından kısa film yayınlanmaktadır.

Söz konusu kısa film 30 Kasım 2019 tarihinde mekan kullanma ücreti karşılığında park yerinde bekleyen boş bir tren setinde çekilmiştir.

Sözkonusu filmin çekimleri için kurumumuza yapılan 29 Kasım 2019 tarihli başvuruda, bir sosyal medya platformu için reklam çekileceği belirtilmiş, çekilen film 4 yıl sonra farklı bir amaçla gösterime sunulmuştur.

Başvuruyu yapan reklam ajansı ticari bir reklam çekimi yapılacağı algısıyla yanıltıcı beyanda bulunmuştur.

Konuyla ilgili olarak 2019 yılında yaptığı başvuruda doğru olmayan beyanlarda bulunan yapımcı ve yapım şirketi nezdinde hukuki girişimlerimizi başlattığımızı ifade ederken kurumsal olarak da izin süreçleriyle ilgili inceleme süreci başlattığımızı kamuoyuna duyururuz.

Günde yüzbinlerce vatandaşımıza hizmet verirken böyle bir tartışmanın içerisinde olmaktan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir saygılarımızı sunarız.