Sararmış tuvalet taşlarını bembeyaz yapıyor! 1 su bardağı yeterliymiş

Sararmış tuvalet taşlarını bembeyaz yapıyor! 1 su bardağı  yeterliymiş
Tuvalet taşını temizlemek için işinize yarayacak en etkili temizlik yöntemi

Tuvalet taşı, suyun içinde bulunan kireç, mineral ve diğer katı maddelerin birikmesi sonucu oluşan bir sorundur. Bu birikintiler zamanla taş renginde sarımsı veya kahverengi bir renk alabilir ve hijyenik olmayabilir. Ayrıca, biriken kireç ve mineral tortuları, tuvaletin su akışını engelleyebilir ve tıkanıklıklara neden olabilir. Bu nedenle düzenli olarak tuvalet taşlarının temizlenmesi oldukça önemlidir.

Tuvalet taşlarının temizlenmesi için uygun temizlik malzemeleri kullanılmalı ve gerektiğinde profesyonel yardım alınmalıdır. Bu birikintilerin temizlenmemesi durumunda kötü koku oluşumu ve hijyen sorunları ortaya çıkabilir. Ayrıca, su akışının engellenmesi durumunda tuvaletin kullanımı zorlaşabilir ve tıkanıklık sorunlarıyla karşılaşılabilir.

TUVALET TAŞINI TEMİZLEMENİZİ SAĞLAYACAK SİRKE YÖNTEMİ

Sirke ve Sıvı Sabun

1 su bardağı sirke;
Sıvı sabun;
Sprey şişesi;
Eldiven;
Fırça.

maxresdefault-001-001.jpg

Yeniakit.com.tr sitesindeki bilgilere göre; Zamanla suyun kireçli olması gibi nedenlerden ya da düzenli aralıklarla temizliğinin yapılmaması durumunda beyaz renkte olan tuvalet taşlarında sararma görülmektedir. Bu sararma hem görüntü olarak kötü görüneceği gibi, aynı zamanda da taşın sararması genel hijyene dikkat edilmediğine işaret etmektedir. Doğal sirkenin sararmış tuvalet taşlarını temizleme yöntemi olarak kullanılmakta olan en iyi yöntemler arasında olmaktadır. Tuvalet gibi ortamlar mikrop yuvası olması sebebiyle mutlaka temizliğini yaparken eldiven takarak yapmanız önerilmektedir.

Sprey şişesi içerisine ilk öncelikle sirke ve üzerine 2 yemek kaşığı miktarında sıvı sabun konulması ile birlikte üzerini dolduracak kadar ılık su koyup çalkalayın. Tuvalet taşının ilk öncelikle ıslatılması ve sonra karışımı püskürtmelisiniz. Hemen fırçalamamalı 5 dakika boyunca beklenmesinin ardından tuvaletler için özel üretilen fırçaları kullanarak fırçalamalısınız. En son bol suyla durulamanız ile birlikte sararmış lekeler çıkacaktır.

İlgili Haberler