Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Adalet futbola da lazım

CHP Liderinin Büyük İstanbul Mitingi’ne bakınca müsabaka “İyi ki Antalya’daymış” diyor insan. 

Maltepe Mitingi’nde toplanan insanlar hep bir ağızdan “Hak, hukuk, adalet” diye bağırdılar. Hak da hukuk da adalet de şu güzelim futbola gelse Beşiktaş şampiyon olur. 

Fener’i 10 kişiyle evinde yenen Beşiktaş, Galatasaray’ın yani ligin liderinin kabuslar görmesine yol açan bu takım, ligde doğru yerde mi? 

Bence değil!

Antalya zor deplasman. Beşiktaş, şampiyonluk maçını yeniden başlattı ama futbolunu oturtması lige mücadele kattı. Fenerli ve Galatasaraylılar kendi maçlarından çok yine Beşiktaş’ı izlemekten mutlu. 

Güçlü takım Antalyaspor, maçı tam kilitleme anlayışıyla konsantreydi. Buna alışkın bir de Beşiktaş vardı. Uzun paslar bu yüzden atak zannedildi. Bu oyunu duran toplar bozardı. Ömer Toprak, Fernando’nun serbest vuruşunu izleyen Beşiktaş stoperlerinin arasından yükseldi ve kaleci Mert’i avladı. 

Golün ardından Antalyaspor esas oyununa döndü. Etkili de olmaya başladı. Ancak, takımlar soyunma odasına 1-0’lık skorla girdi. 

İkinci yarı Beşiktaş, müsabakaya daha derli toplu başladı. Redmond, Gerson, Aboubakar’ın arzusu dikkat çekti daha ilk dakikalarda.

Gol de gecikmedi. Aboubakar, şutuyla değiştiremediği tabelayı kafasıyla değiştirdi. Müsabaka 1-1’e döndü. Beşiktaş için maç yeniden başladı. 

71’de, Aboubakar’a penaltı çalmayan Mete Kalkavan, berberine harcadığı zamanı keşke göz doktoruyla geçirse. VAR hakemlerine ise yakın-uzak gözlüğü fayda etmez. Kalp kör olunca göz bebeği ne yapsın. 

“Bu yüzden istiyorum” dedi biri, “Düzenin değişmesini…”, “Çok şükür herkesin canı yandı da muhalefetin kıymeti anlaşıldı.” İtiraz ettim.

“Seçimlere bir hafta kala icat çıkarma git federasyonun önünde bağır çağır” dedim. “Abi akbilin var mı” dedi. Akbili yükledik, gider mi gitmez mi artık ona kalmış.

O arada bir yandan maça bir yandan Maltepe Mitingi’ne bakan bir sevgili kardeşim dedi ki “Durun hele Cenk Tosun daha hareketini yapmadı. Bay Kemal konuşuyor patron çıldırdı.”

“Senin de maçın da hayatın da kafası karışık” mevzuuna geçiyorduk, Bay Kemal de mitingini bitirdi. Cenk Tosun tabelayı değiştirdi. Skor 1-2 oldu.

Ancak Aboubakar’ın daha söyleyecek sözü vardı. Tayfur, büyük çabasıyla getirdiği topu Aboubakar’a yuvarladı. O delikanlı da tam düşerken vurdu ve ağları sarstı. 

Bu maçı yazarken şunu düşündüm; Memlekette adalet olsa, federasyonumuzun bağlı olduğu altında ıslak imzası bulunan UEFA standartları uygulansa Beşiktaş önde ve liderdi. 

Adalet yok. Ne yazık ki bozuk düzenin kurbanı yine Beşiktaş. 

Bir paragraf da sevgili Nuri Şahin için yazmalıyım. Hem iyi bir futbolcu hem de kıymetli bir futbol adamı. Nuri Şahin, Türk futbolu adına büyük kazanım. Samimi ve hakiki. Nuri Şahin’e sahip çıkanlar, sabredenler emin olun kazanırlar. 

Beşiktaş’ı kutlarken, hakkın, hukukun, adaletin bütün memlekete en çok da Beşiktaş’a dokunması dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi