Fatih Portakal

Beğenin beğenmeyin. Fatih Portakal son dönemin en önemli haber sunucusu. Elbette Fox Haber ekibinin payının büyük olduğu bu başarı sizce de birilerini rahatsız etmiyor muydu?
Evinin üstünde drone uçurulup görüntü alınması ve bu görüntülerin havuz kanallarında yayınlanması, her gün kendisine ulaştığına emin olduğum yüzlerce hakaret ve tehdide nereye kadar katlanabilir insan?
Fox Tv’ye göre nispeten daha az takip edilen mecralarda gazetecilik yapan ve gerçekleri yazmaya çalışanların aylarca hatta yıllarca hapiste nasıl çürütüldüğünü görüyoruz.
Fatih Portakal veya Yılmaz Özdil gibi isimlere bunun yapılamama sebebi tamamen kamuoyu tepkisinden çekinmek.
Onun için yeni bir yöntem bulundu ve bu gazeteciler itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Yok kaçak kat, yok garajın üstündeki kiremit gibi saçma sapan sebeplerle günlerce manşetlere taşındılar.
Neticede kim olursa olsun bu gazeteciler de insan.
Ve insanın özellikle de tüm dünyanın sağlıkla ilgili sorunlar yaşadığı bugünlerde kendi sağlığını düşünmesinden daha doğal ne olabilir?
Fatih Portakal da sağlığını ve daha bir çok şeyi düşünerek böyle bir karar almış.
Kuşkusuz kendi ile ilgili aldığı karar en doğru karardır.
Yanlış yaptı demek hiçbirimize düşmez.
Ama bu ayrılığın hükümet çevrelerinde bir zafer edasıyla kutlandığı gerçeğini de unutmayalım.
Zil takıp oynayacaklar neredeyse.
Bu saatten sonra Fox Haber durumun böyle olmadığını ispat etmek için gerçekten gazetecilik yapmaya, doğru haberler vermeye devam etmeli.
Öyle olmazsa Trump ile kanka olma stretejisi ve Fox News – Trump yakınlığının Türkiye’deki tezahürlerini görmeye devam edeceğiz gibi duruyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihat Sırdar Arşivi

Uçak

03 Ağustos 2021 Salı 08:40