Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

FIRTINA UĞURCAN SAYESİNDE…

Sakatlıktan yeni çıkan Hamsik’i riske etmeyen ve kulübeye çeken Trabzonspor bu maçta son iki haftada kaybettiği 4 puanı telafi etmek için galibiyeti hedefliyordu. Galatasaray ise Trabzonspor’dan daha çok puana ihtiyacı olan taraftı.

İlk bölümde hava koşulları güzel futbolu engellerken, Berat’ın isabetsiz pasları Trabzonspor kalesine hücum olarak döndü. Trabzonspor orta alanını kolay geçen Galatasaray, Emre Kılınç, Halil ve Emre Aktürkoğlu ile tehlikeler yarattı. Ancak bu fırsatlar Trabzonspor defansında ve Uğurcan’ın ellerinde eridi. Trabzonspor ise çok şey beklediği Wakaeme’yi topla çok buluşturamayınca ilk yarıda etkili olamadı. 28. Dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı top kornere gitti. Ancak karambolde Denswil, Kerem’in ayağına basınca hakem monitörden izledi ve penaltıyı verdi. 31.dakikada Galatasaray Cicaldau ile 1-0 öne geçti. Trabzonspor bu yarıda ikinci bölgede oyunu yönlendiremeyince etkili olamadı. 39. Dakikada Berkan’ın şutunda ters ayakla yakalanan Uğurcan son hamleyle herkesi hayrete düşürecek şekilde golü önledi. Sahalarımızda ender görülecek bir kurtarıştı… İlk yarıda Trabzonspor Bakasetas ile etkili olduysa da Fatih köşeden topu kornere gönderdi. Trabzonspor yediği gole karşılık veremeyince ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıya Trabzonspor iki değişiklikle basladı. Berat’ın yerine Siopis, sarı kart riskli Denswil’in yerine de Ahmet Can oyuna girdi. Bordo mavililer ilk yarıya oranla daha istekli başladılar. 52.dakikada Cornelius’un çaprazdan attığı sert şut direğin yanından auta giderken bu Galatasaray için şans anıydı. Galatasaray 62. Dakikada Halil’in yerine Babel’i alarak orta alanını ve forveti güçlendirdi. 71. dakikada Galatasaray Childau’nun yerine Feguli’yi aldı. 79. dakikada Dorukhan’ın yerine Yunus oyuna girdi.Oyun orta sahada mücadele şeklinde geçerken Trabzonspor beklediği gole 85. dakikada kavuştu. Sağdan Perez’in ortasını Marcao karşıladı, kısa düşen topu Bakasetas kendini has vuruşuyla beraberliği sağladı 86. dakikada Babel’in şutunu Uğurcan aynı güzellikte kurtardı. 90. dakikada Taylan kaleci Fatih’ten aldığı topu Visca’ya kaptırdı. Visca da güzel bir şutla şutla takımını 2-1 öne geçirdi. Visca Trabzonspor’da attığı ilk gole çok sevindi. Son uzatma dakikasında Babel’in kafa şutunda Uğurcan topu köşeden kornere çeldi. Bu galibiyette Uğurcan’ın katkısı çok büyüktü… Bakasetas bu maçta suskunluğunu bozarken Edin Visca da attığı golle bundan sonraki maçlarda atacağı gollerin sinyalini verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi