GALATASARAY'A DEVRE DIŞI BIRAKMA OPERASYONU !

Maçın son dakikasında hakem Alper Ulusoy tarafından Galatasaray aleyhine verilen rezalet kararı görünce, kimse kusura bakmasın ama, maçı yazıp yorumlamanın hiçbir anlamı kalmadı. Türkiye Süper Ligi'nde sezon başından bu yana 28 haftadır hiçbir takıma ve kalecisine karşı uygulanmayan karar, Galatasaray'a ve kalecisi Okan'a karşı aleni bir şekilde kasıtlı olarak uygulandı ve şampiyonluk yarışının en kritik haftasında Galatasaray'a operasyon çekilerek, resmen devre dışı bırakıldı.
Sakın ha, hiç kimse Okan'ın elinde tuttuğu topun süresini saniye saniye hesaplayıp da 'karar doğru' masalı anlatmasın. Sezon başından bu yana her maçta, her kalecinin en az iki üç tane bu tip top tutma süresi vardır. Maçları tek tek inceleseniz en az 10 maçta daha buna benzer kaleci ihlali bulursunuz. Ben daha bugüne kadar hiçbir hakemin bu '6 saniyelik makul süre zarfında top tutma' kuralını, bu kadar kritik bir haftada ve şampiyonluğu bu kadar yakından ilgilendiren bir maçta, böylesine sinsice kullandığını görmedim. Gerçekten ayıp ! Geçen hafta Yaşar Kemal Uğurlu bu hafta Alper Ulusoy… Galatasaray'a iki maçta da büyük haksızlıklar yapılmış ve resmen şampiyonluk yarışından koparılmıştır. Karanlık ve kirli eller (!) tarafından yapılan bu devre dışı bırakma operasyonunda, en az onlar kadar, sezon başından bu yana ağzını açmayan ve masaya yumuğunu vuramayan Galatasaray yönetimin de suçu büyüktür. Galatasaray'ın hakkı savunulamamış, Futbol Federasyonu'na ve kurullarına karşı tepki gösterilememiş ve futbol takımı kaderi ile baş başa bırakılmıştır.
Peki, Fatih Terim'in ve oyuncularının hiçbir suçu ve sorumluluğu yok mu ? Elbette onların da var. Galatasaray'ın Corona virüs salgını sonrası üç aylık aranın ardından çok kötü bir dönüş yaptığını ve şampiyonluğa oynayan bir takım görüntüsünden çok uzak oynadığını dürüstçe söylemeliyim. 10 kişi kaldıkları şu maçta, Falcao'nun sakatlanıp kenara gelip de 9 kişi kaldıkları dakikalarda yedikleri gol, ciddiyetsizliğin bir göstergesi aslında. Falcao'nun yerine 3-4 dakika oyuna adam sokamayan bir kulübenin ne yaptığını anlamak gerçekten mümkün değil. Golden sonra bile ilk değişikliği Gaziantep'in yapması herşeyi anlatıyor aslında.
Haftaya Başakşehir somrasındaki Trabzonspor maçları Galatasaray için şampiyonlar ligine gidip gidememe maçları olacak. Eğer şampiyonluk nasıl olsa gitti diye düşünülür ve iyi konsantre olunmazsa, Avrupa ligi bile tehlikeye girebilir, benden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erhan Telli Arşivi