Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

İki kalecinin günü ve uyuşuk futbol

İki kulüp arasındaki 100. müsabakaydı dün geceki. Beşiktaş tek galibiyetle öndeydi. 26 müsabakada ise yenişememişlerdi.

Şenol Güneş ideal 11’ini tam oluşturuyor derken Cenk’in sakatlığı planlarını bozdu. Alexandru Maxim ilk kez 11’de forma buldu.

Rakibi ise iyi günler geçiremiyor bir süredir. Yarıştan çok oldu kopalı. Hocaları değişti yetmedi yönetim de değişti.

Kimse koskoca ilk yarının böylesine heba edileceğini beklemiyordu. Özellikle Beşiktaş’ta Ghezzal’ın gününde olmaması Beşiktaş’ın top kaybında rekor kırmasına neden oldu. Son maçında hatasız tek pası bulunmayan Maxim’in de Ghezzal’a eklenmesi, Salih’in kaybolması, Redmond’un oyuna akmaması büyük sorundu dün gece.

Trabzonspor da Beşiktaş’tan farklı değildi ancak kötü günlerin ardından hiç olmazsa ilk yarıya disiplin koydular. Kaybetmeyi unutmuş Trabzonspor’un ilk devre neredeyse pozisyonu yoktu.

Orta hakem Volkan Bayarslan neredeyse bitsin bu çile dercesine maçın ilk yarısına bir dakika bile eklemedi. “Gidin soyunma odasında aranızda konuşun, öyle gelin” diye ilk 45 dakikayı sonlandırdı.

İki teknik adam da bu uyuşukluktan pek memnun olmalı ki ikinci yarıya değişikliksiz başladı. 

Şenol Güneş etkili konuşmuş olmalı. İkinci yarı az biraz hareketlendi. Heyecan yaratan ilk atak için sayın futbolseverler 56 dakika bekledi tamı tamına. 

Çok geçmeden oyuna müdahaleler başladı. Önce Trabzonspor kulübesi sonra Beşiktaş’ın yedekleri hareketlendi. Sahadaki topçular şut atmayı akıl etmeye başladılar. Önce dağlara taşlara atılan toplar zaman ilerledikçe kaleyi bulmaya başladı. Hem Mert hem Uğurcan çıkmaz denen şutları çıkarmayı başarınca ağlar sarsılamadı.

Beşiktaş’ın büyük umutlarla transfer ettiği Muleka’nın yarattığı hayal kırıklığına Beşiktaş ile zihnen bağlarını koparmış N’Koudou’yu da eklemeliyiz. 

Trabzonspor seyircisi oyuna ağırlığını koymayınca, ki tribünler büyük boşluk içindeydi, teknik adamlar da “Aman şimdi tadımız bozulmasın” havasına büründü. 

90 dakika boyunca evet topa daha çok Beşiktaş sahip oldu ancak gole Trabzonspor daha yakındı. Seyircisi ile barışır mı kısa sürede zor görünse de bugün stattan mağlup çıkmamak önemliydi bordo mavililer için.

Elbette bu kötü oyunla Beşiktaş’ın da deplasmanda bir puan çıkarması önemli ama ikincilik yarışında ciddi bir yara daha aldı. Serisini de bozmuş oldu. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi