Korkunun ecele faydası yok!

Haftanın en ciddi, zirvenin en iddialı, günün de kapanış maçıydı.. Trabzonspor ile Fenerbahçe 6 puanlık karşılaşmaya çıktı. Bordo Mavililer pozitif vakalardan kurtulup ideal kadrosu ile sahada yer aldı. Trabzonspor’da hedef bir anlamda sezona bedel olan karşılaşmayı kazanıp camiasını mutlu ederek yoluna devam etmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Gülen taraf Fenerbahçe oldu.
Fenerbahçe için tablo daha vahimdi. Zira zirve yarışında kalmak, camiasına umut aşılamak için kaybetme lüksünün olmadığı bir maça çıkacaktı. Kaybettiğinde Kadıköy’de depremin hissedileceği, kazanıldığında ise yaralarını saracağı bir müsabakaydı.
Özetle; kaybeden , kazanana ilaç olacaktı. Bu tür derbi müsabakaları zirve yarışının, şampiyonluğun katmerli puan mücadeleleridir.. Bu maçları alanlar yoluna büyük moralle devam eder.
İki takımda oyuna kontrollü futbolu tercih ederek başladı. Birbirlerinin hata yapmasını beklediler. Karşılıklı rakiplerini iyi etüt etmiş iki teknik adam oyun anlayışını da aynı mantalite üzerine kurmuş. Topu riskli bölgeden uzak tut ve rakibin hata yapmasını bekle. Bulacağın golün üzerine yat. Her ne hikmetse takımlar bu anlayışa sığınmaya başladı. İlk yarıda topla daha çok oynayan ve gol pozisyonuna giren taraf konuk takım Fenerbahçeydi. Uğurcan bir takım için kalecinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üç net gol pozisyonunu önledi. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.
İki takımda aynı kadrolarla ikinci yarıya başladı. Oyuna ilk hamleyi konuk takım yaptı. Teknik direktör Erol Bulut oyuncu zenginliğini konuşturdu. Mesut ve Thiam’ı kulübeye çekti. Samatta ve Valencia’yı oyuna aldı. Yetmedi Mert Hakan’ın yerine Ozan’ı, Samuel’in yerine Ferdi Kadıoğlu’nu sahaya sürdü. Zenginliğinin, hamlelerinin karlılığını da çok geçmeden golle gördü. Trabzonspor ise Yunus Mallı ve Yusuf Sarı hamlesini yaptı. Gecenin yıldızı kaleci Uğurcan’ı Pelkas mağlup etti. İlginçtir maçın içinde bordo mavili takımın orta saha Yunanlı oyuncusu Bakatesas kaybolurken Sarı lacivertli takımın Yunanlı oyuncusu Pelkas yıldızlaştı. Bordo mavililerin ofans hattında Ekuban, Djaniny ve Nwakaeme saklambaç oynadı. Erol Bulut Nwakaeme dersini iyi çalışmış. Bu oyuncuya nefes aldırmadı. Üç- dört kişi ile etrafına etten duvar oldu. Trabzonspor’un hareket alanı böylece daralmış oldu. Eli kolu bağlandı..
Fenerbahçe sancılı geldiği Trabzon deplasmanında yarasını sardırıp merhemini alıp döndü. İşin özü kader maçlarında cesur olmak lazım. Korkunun ecele faydası yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi