Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

LİGİ BEŞ PARALIK HALE GETİRDİNİZ

Beşiktaş’ın kadro arayışı sezon başı gibi sürüyor. Kayseri maçında saç -baş yolduran Kenan – Batshuayi ikilisinden biri kulübede diğeri taraftarın sabrını test etmek için sahadaydı dün gece.

Lig ikinciliği mücadelesinde önemli müsabaka anladık ama Emirhan niye yok? Larin Kenan’dan çok mu kötü, Gökhan Töre takıma malzemeci mi yapıldı? İnsan soramadan edemiyor. Can Bozdoğan ve Serdar Saatçi’nin sahada oluşu bir nebze sakinleştiriyor.

Beşiktaş’ta değişmeyen tek gerçek Atiba.

Başakşehir ligde Trabzonspor’dan sonra en oturmuş kadroya sahip ekibi. Bir de Emre Belözoğlu mucizesi yaşıyorlar ki maçın zor olacağı belliydi.

Dünya kadınlar günü vesilesiyle stadyuma kadınların ve çocukların alınması kararı zarif. Maç öncesi açılan ‘Bir gün hatırlamak değil her gün eşit yaşamak’ temalı pankart da maçı güzelleştiren hareketlerdendi.

Sezon başından beri kazandığı tüm maçlar da dahil olmak üzere hakem rezaletlerinin kurbanı olan Beşiktaş’a bu kez farklı muamele yapılmayacağı daha maç başında anlaşıldı. Hava mücadelesinde Welinton’un dişini kırmaya Okaka’ya bırakın sarı vermeyi faul bile çalmayan sayın hakem, acılar içinde kıvranan Welinton’u izlemekle yetindi.

Kenan Karaman 30 saniye içinde iki kez kaleci ile karşı karşıya kalıp topu auta atmasının haber değeri olmadığından yazı işleri sayfaya koymaz, ben buraya not düşeyim. Hemen arkasından Güven’in şahane pasında yine kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan Can Bozdoğan fena kaçırdı. Beşiktaş bir dakika içinde üç golden oldu adeta.

Alex’e Teixeira’ya yapılan hareket herkes tarafından penaltı olarak sayıldı ama gözleri mühürlü orta hakem ve VAR’daki arkadaşları oralı bile olmadı.

Futbol yayın ihalesiyle ilgili haberleri iyi takip edin lütfen. Futboldan bu kadar uzak yöneticilerin atadığı bu hakemlerle Türk futbolu nasıl batırılıyor, o çok sevdikleri deyimle marka değeri nasıl tüketiliyor görün. Beş para etmiyor ligimiz sayelerinde. Son 7 gün süre verilen yayın ihalesi hala sonuçlanmadı. Eserleriyle gurur duymalılar.

Beşiktaş sahada katledilirken ilk atağında golü buldu. Sağ kanattan gelen topa önce Berkay vurdu, oluşan karambolde Serdar Saatçi topu uzaklaştırmak istedi ama Trezeguet’e müthiş bir asist yaptı. Serdar kardeşimizin ceza sahasında topu nasıl uzaklaştıracağı konusunda çalışması şart. İleriye, taca yahut kornere ne olursa olsun. Ceza sahasına paralel asla. Yapabilirsin kardeşim.

39. dakikada dalga dalga giden Beşiktaş’ı verdiği saçma pas ile delirten Can Bozdoğan, hatasını bir dakika sonra telafi etti. Kendi yarattığı pozisyonda topu Güven’le buluşturdu. Skora eşitlik geldi yeniden.

İlk yarının son dakikasında Ghezzal’a yapılan penaltıyı da es geçmeyi başardı Erkan Özdamar ve başarı hanesine bunu da yazdırdı. Tarih yazacak bunların rezilliklerini.

Welinton’un sakatlanarak oyundan çıkmasını fırsat bilen Başakşehir ilk yarı bitmeden buz gibi bir golle skoru 1-2’ye getirdi. Verilmeyen 2 penaltısı çıkarılmayan bir kırmızı kartı heybesine koyarak girdi soyunma odasına Beşiktaş.

Beşiktaş ikinci yarının hemen başında Ghezzal’ın “Al da at artık” şeklinde hazırladığı pozisyonda, top Kenan Karaman’ın narin ayaklarına çarpıp kaleye 30 cm’den girmeyi başardı. Bu gol Kenan Karaman’ın süper ligdeki ilk golü olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaş daha iştahlıydı. Ama nasibimiz bizim ligimizde 70 ile 80’li dakikalar teknik adamların bir akıl tutulmasına girdiği, ezberlerini bozamadığı dakikalardır. Nitekim Önder Karaveli de bu düzene girdi. Hırslı oynayan Güven’i kenara çekti. Kenan Karaman ve Batshuayi ikilisini yine bir araya getirdi. Oysa Larin’in oyuna alınması, Emirhan’ı erken sahaya sürülmesi daha doğruydu.

Nitekim değişiklikler de taktik müdahaleler de sonuç vermedi. Beşiktaş daha fazla Can Bozdoğan demeli, aynı şekilde daha çok Serdar Saatçi ve Emirhan İlkan’a şans vermeli.

Bu puan kaybı Avrupa yolunda Beşiktaş’ı biraz daha geri düşürdü. Sezonu erken kapatan Beşiktaş artık kendisine bir an önce dönmeli.

Sayın federasyon ve onun hakemleri de 5 paralık sirk haline getirdikleri lig ile keyiflerini sürdürmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi